Baixem a les places!

Dissabte 4 de juny del 2011, Plaça Catalunya, Barcelona. Han arribat participants d’una seixantena d’assemblees populars d’arreu del territori català, de les 93 constituïdes en aquests dies de lluita. S’ha recuperat la capacitat d’il·lusionar-nos de nou: juntes podem. De les Terres de l’Ebre fins als Pirineus lleidatans. Del Maresme al Gironès. Dels Vallès, del Baix Llobregat. Del barcelonès: Badalona, Sant Adrià, Santa Coloma, L’Hospitalet. De Barcelona i els seus barris: Poble Nou, Poble Sec, la Verneda, Horta, Carmel, Gràcia, Raval, Gòtic, Sant Antoni, Clot, Sant Andreu… Sants també hi és.

El moviment que nasqué a la presa de Plaça Catalunya s’ha estès com un desbordament, una marea creativa de noves formes de participació polítiques: assembleàries, comunitàries, d’arrel. Que entén que sense democràcia econòmica no hi ha democràcia real. El seu impuls, alegria i imaginació està prenent les places d’arreu, de les acampades es forgen assemblees populars: hi ha barris que convoquen trobades setmanals de 500 persones. Quin és el programa d’aquest nou moviment? De moment, construir una nova arquitectura política de base que freni la prepotència del sistema de partits. Oposar-se a les retallades socials d’un govern neoliberal que creu que la nostra vida és una mercaderia. Crear alternatives d’ajuda mútua i cooperació, una nova solidaritat social. I elaborar eines per a resistir als desnonaments, als acomiadaments, a les opressions quotidianes: trencar la solitud que fa que la crisi sigui doblement crisi. I comunicar-se entre les expressions locals del moviment; doncs les assemblees populars han nascut connectades a les xarxes, coordinades al carrer. Baixem a les places a organitzar la indignació! I fem front a la misèria que ens volen imposar: el 14 i 15 de juny, aturem el parlament!

 

Assemblea de Barri de Sants

Pots llegir la notícia original a la pàgina web de l'Espai Obert