Pel nostre futur: Independència !

 

La consulta popular sobre la independència de Catalunya celebrada el passat dia 10 d’abril a Barcelona va esdevenir una gran festa de la democràcia. Més enllà del gran éxit d’organització i participació, va quedar clar que es podia opinar sobre un tema delicat sense que això suposés cap problema social. Tothom que va voler participar ho va poder fer lliurement i sense incidents. Com a Barcelona, aquesta consulta s’ha realitzat a moltes poblacions catalanes i els grups que les han organitzat han mantingut una estructura de funcionament per tal d’anar mantenint els debats sobre quin havia de ser el futur del nostre País. Això mateix va passar al nostre districte, on ràpidament es va veure que es podia constituir una nova associació que mantigués viva la flama encesa per la gent que, durant molts mesos i sortejant els diferents obstacles posats per les administracions que paguem entre tots i totes, havien aconseguir tirar endavant el seu projecte.

 


Paral.lelament, el passat dia 30 d’abril es va celebrar al Palau de Congressos de Barcelona la Conferència Nacional per l’Estat propi. A la conferència hi van assistir, a títol individual, persones d’arreu de Catalunya que s’havien organitzat i havien mantingut l’estructura de les consultes, representants de plataformes sobiranistes i una variada representació de la societat civil catalana. L’objectiu de la Conferència, que era fer el tret de sortida per a la constitució de l’Assemblea Nacional Catalana la propera tardor, es va aconseguir brillantment. La Conferència va comptar amb la participació de diferents persones que havien col.laborat amb Sants-Montjuïc Decideix i que van veure l’oportunitat que aquesta nova organització que volien crear al nostre districte esdevingués la secció local de la futura Assemblea Nacional Catalana.

Posats a la feina, el passat dia 17 de juny vàrem constituir al nostre Districte l’Associació Sants-Montjuïc per la Independència, que ha estat promoguda pel grup coordinador de la Consulta sobre la Independència del 10 d’Abril.. Al mateix temps es va constituïr també l’Associació Poble Sec per la Independència, amb la qual treballarem plegats pel tal de contribuir a la creació de l’Assemblea Nacional Catalana la propera tardor, una iniciativa que preten aglutinar tot el moviment independentista amb un full de ruta concret decidit a aconseguir una majoria social suficient perquè l’Estat Propi sigui un fet

Aquesta Assemblea Nacional serà l’encarregada de conduir el procés d’autodeterminació del nostre país, perquè la societat civil catalana ha comprès, de manera clara i diàfana, que si vol aconseguir la independència haurà de treballar fins que la proposta estigui tan madura i tan assumida per la ciutadania que els nostres polítics no tinguin cap altra sortida que acceptar de convocar el referèndum.

L’èxit de la conferència ha posat de manifest la imperiosa necessitat que algú reculli els fruits de la gran manifestació del passat 10 de juliol de 2010 i de les diverses consultes sobiranistes fetes al llarg del darrer any i mig, majoritàriament al Principat, però també en d’altres indrets dels Països Catalans i a la Catalunya exterior.

L’Assemblea que es constituirà ja va anunciar que no es convertirà en partit polític com ha passat amb d’altres moviments i que no concorrerà a cap elecció. La seva fita serà aglutinar totes les sensibilitats del món independentista, sobiranista o catalanista, es digui com es vulgui dir. Es pretén aixoplugar tothom que comparteixi la idea que només hi ha una opció després de més de 30 anys de relacions frustants i enganyoses amb Espanya, que comparteixi que no hi ha cabuda per al federalisme ni per a cap mena de relació entre iguals amb aquesta Espanya rònega de sempre.

A la Conferència es va escollir un Secretariat i un Consell permanent que seran els encarregats de conduir aquest procés fins a la constitució de l’Assemblea, a la propera tardor, el primer i de vetllar aquesta conducció el segon. Serà una feina difícil, dura i complicada i caldrà treballar molt al llarg i ample de tot el territori, però sens dubte serà també una tasca encoratjadora i il·lusionant perquè el nostre País està vivint una de les èpoques més interessants i engrescadores de la nostra història.


Pots llegir la notícia original a la pàgina web de l'Espai Obert