El Districte prohibeix el correfoc de la FMA

L’argument del Districte per prohibir el correfoc que s’havia de dur a terme el divendres 26 dins la Festa Major Alternativa (FMA) és que no es poden assumir dos correfocs amb dos dies de diferència, i més si una de les colles —en aquest cas Diables de Sants— ja crema el dia del correfoc oficial, el dimecres 24. La  decisió es va prendre durant la Taula Policial que es va dur a terme referent a la FMA i es va descartar el correfoc plantejat per Diables de Sants, que era molt similar a l’oficial, perquè la colla sap que compleix amb les normatives de Guàrdia Urbana i Bombers, fet que tampoc no va semblar bé a l’administració, per ser massa similar a l’oficial.

Diables, llavors, va canviar el recorregut (on només s’haurien de treure cotxes dels carrers d’Eusebi Planas i de Muntadas) però la negativa del Districte no va canviar. El correfoc infantil de la colla de Barrufet s’ha salvat de la prohibició perquè no cremaran el dimecres 24 i podran dur a terme el seu recorregut. La colla adulta, en canvi, només podrà fer un espectacle de foc dins del parc, però en cap cas al carrer.

Cristina Grasset, membre de la colla dels Diables de Sants, ens explica que des de la colla no s’entén l’argument de la impossibilitat de fer dos correfocs, ja que el Districte «hauria de potenciar la cultura popular, i més per Festa Major. Durant festes s’ha d’involucrar al veïnat amb activitats culturals i populars al carrer».

La colla també es queixa perquè el Districte no els ha deixat actuar lliurement a l’hora d’organitzar el correfoc. El consistori ha imposat la coorganització del correfoc amb Guspires de Sants, quan històricament el correfoc sempre havia estat organitzat per Diables de Sants. També han tingut problemes a l’hora d’adquirir la pirotècnia per desacords en quin establiment adquirir-la, fet que ha dificultat, encara més, el disseny del correfoc del dia 24.

Més informació a l’Especial Festa Major 2011 de BarriSants.org; www.festamajordesants.net

Pots llegir la notícia original a la pàgina web de l'Espai Obert