Desallotgen #habitatge18n

> A les 5 de la matinada d’avui (30/11/2011) ha començat el desallotjament de l’edifici conegut com #habitatge18n

Un ampli dispositiu d’antiavalots dels Mossos d’Esquadra composat per una dotzena de furgons policials ha iniciat aquesta matinada el desallotjament de l’edifici conegut com #Habitatge18n. L’edifici va ser ocupat el passat divendres 18 de novembre per gent vinculada al moviment #15m Segons sembla la promotora d’aquest immoble, Nyala 2006 SL, es troba endeutada per diferents causes des de l’any 2007, motiu pel qual els ocupants suposen que varen ser adquirits per “SA NOSTRA” -Caixa de Balears- com a forma de compensar el seu deute. Sa Nostra és la caixa més lligada al sector immobiliari del grup Banc Mare Nostrum i és, també, la novena entitat espanyola amb major dependència de les fluctuacions del sector de la construcció, fins al punt que, el grup Sa Nostra, va rebre, durant l’any 2010, diners públics per valor de 915.500.000 d’euros. A més, Sa Nostra és notícia aquests dies per la seva presumpta relació amb assumptes tèrbols relacionats amb els escàndols econòmics de l’entramat societari d’Iñaki Urdangarín. Cal recordar que els ocupants d’aquest edifici havien rebut tota mena de suports veïnals.

Desatenció en els jutjats
Ahir es varen presentar en els jutjats dues dones amb intenció de notificar que vivien a l’edifici amb els seus fills i aquestes només varen ser ateses per la secretaria judicial que es va negar a donar-lis informació perquè no les reconeixia com a part interessada i emplaçant-les a presentar-se aquest matí a les 10 a jutjats, sense que els donessin cap avís de l’execució del desnonament.

Fotografia de: @ADGwitter
Pàgina web dels ocupants de l’edifici: habitatge18n

Pots llegir la notícia original a la pàgina web de l'Espai Obert