Un altre veí en el banc dels acusats per “desobediència a l'autoritat”

El passat 5 de desembre un jove del barri va ser jutjat per “desobediència a l’autoritat” després de ser identificat en la manifestació solidària amb tres vaguistes del Clot del 29M sis mesos abans. Després del judici, en el que les contradiccions dels Mossos d’Escuadra van ser evidents, la fiscal va acabar sol·licitant 350 euros de pena multa, mentre que la defensa exigeix la seva absolució. La sentència arribarà en els propers dies.

“La solidaritat no té preu i ens la volen fer pagar” resava la pancarta que el grup de suport va portar a la concentració a la Ciutat de la Justícia. I és que, per enèsima vegada, la criminalització de les lluites seu un activista en el banc dels acusats i una vegada més a partir d’una acusació falsa. 

 

JM, resident a Sants, va acudir el passat 1 de juny de 2013 a manifestar-se en favor dels tres veïns del barri del Clot encausats per la vaga general del 29M de 2012 i que finalment van ser absolts. En finalitzar l’acte, el jove va ser identificat -amb la cortesia de la qual habitualment fa gala la policia catalana- i posteriorment va a ser denunciat. L’atestat, absurd però no mancat d’imaginació, li culpa de passar informació dels moviments dels cossos repressius als manifestants –com si això fos un delicte- així com de negar-se a la identificació. 

 

No obstant això la recentment formada Assemblea AntiRepresiva de Sants apunta a altres motivacions per justificar la denuncia. “L’acusat ja comptava amb antecedents policials per motius polítics –curiosament per la mateixa vaga que va acudir a recolzar- i en veure això la policia no va dubtar a intentar desgastar-ho individualment i també al seu entorn”, va suggerir un membre del col·lectiu antirrepresiu. 

 

A pesar que la inexistència de proves, el judici es va celebrar el passat 5 de desembre. Els mossos van acudir al judici amb poca preparació i actitud provocativa i van caure en evidents contradiccions. Possiblement sigui aquest el motiu que la fiscal sol·licités finalment la pena multa de 350 euros per a una falta que pot arribar fins als 6000. Per la seva banda la defensa de l’activista al costat de l’Assemblea AntiRepresiva, va defensar l’absolució. La fallada del Jutjat (Instrucció 5 de Barcelona) s’espera per als propers dies. 

 

 

Pots llegir la notícia original a la pàgina web de La Burxa: