No ensorrareu els nostres somnis, però nosaltres sí que cremarem el vostre futur

·

26 de maig de 2014, data del desallotjament de Can Vies, dia en que vau firmar la vostra sentència. El carrer crema i aquest foc us empassarà, com l’espurna que va encendre l’excavadora que havíeu enviat per enderrocar Can Vies. Però no podreu ensorrar el que s’ha construït durant 17 anys d’esperances, lluites i resistències. Can Vies viu en cada una de nosaltres.

El 10 de maig de 1997 s’ocupava el número 40-42 de Jocs Florals per donar lloc al Centre Social Autogestionat Can Vies. Un any després en aquest espai naixia La Burxa, periòdic de comunicació popular de Sants i barris veïns. Durant 16 anys aquesta ha estat l’única i indiscutible seu de La Burxa, on mes rere mes, hem estat connectades amb la realitat social del barri, però també de Barcelona i arreu, ja que Can Vies, com a laboratori d’experiències, ha estat una peça clau per poder desenvolupar la nostra tasca: informar des de la base amb vocació transformadora.

Amb el nostre desallotjament, perquè nosaltres Som Can Vies, i amb l’atac a la redacció del Setmanari La Directa, mitjà de comunicació germà, i a la Ciutat Invisible, cooperativa autogestionaria i focus de pensament crític, heu reafirmat la nostra funció, la necessitat de tenir mitjans i espais col·lectius per no deixar-vos dormir. I si us endormisqueu, no ho tornareu a fer plàcidament: ens instal·larem en els vostres somnis per convertir-los en malson.

Des de La Burxa treballem amb la paraula, que és pensament, imaginació i acció, i sabeu que la paraula té la capacitat d’evocar i fer reviure els espais, tal manera com la gent que els transita, així que des de les nostres pàgines no us donarem treva, no us en donarem perquè el carrer no ho permetrà i, a diferència de vosaltres, nosaltres estem a peu de carrer, també davant les porres dels vostres sicaris, que han rebentat tres dits a un membre del nostre equip.

No heu deixat passar ni un dia a desallotjar, passades les eleccions europees. Us recordem que falta un any per les municipals, tingueu present que el dolor d’aquests dies ja s’ha transformat en energia, força i unitat. El barri no perdona, no us ho perdonarà. No us ho perdonarem. Can Vies no és runa ni un edifici mig enderrocat, Can Vies són les persones, que d’una manera o altra hi han fet cap, Can Vies és patrimoni de Sants i de Barcelona, un referent per pobles i ciutats.

Ja es van aventurar fa anys els companys de Ràbia Positiva cantant “Sants es crema” i hi ha qui crida per un nou Gamonal, això només és el principi, els nostres clams s’escolten i arriben bones notícies, com la dimissió de Manel Prat, director general de Policia, clarament esquitxat pel cas d’Ester Quintana i d’actuacions policials brutals com les que s’estan vivint aquests dies.

Des de La Burxa hem afilat les nostres llances per seguir-vos punxant amb més força i ràbia que mai. Atiarem les brases perquè el foc no s’apagui.

Pots llegir la notícia original a la pàgina web de La Burxa: