Les nostres eleccions, el dissabte 9 de maig

Les eleccions de Sants-Montjuïc per la Independència es fan normalment el mateix dia que les eleccions al Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana. Enguany seran el dissabte 9 de maig, de les 10 del matí a les 2 del migdia. Canviem la seu electoral, que serà el nostre local, al carrer Alcolea 75. Hi poden votar i s’hi poden presentar totes les persones que són membres de ple dret de Sants-Montjuïc per la Independència, assemblea territorial de l’Assemblea Nacional Catalana, amb el benentès que compartim la nostra seu del carrer Alcolea, com a col·legi electoral, amb els companys l’assemblea territorial Poble-sec per la Independència.

Hi haurà tres urnes:

 • Per votar pel Secretariat Nacional de l’Assemblea Nacional Catalana
  • Fins a 7 candidats de la llista de la ciutat de Barcelona –que només poden ser votats pels membres de l’Assemblea residents a Barcelona
  • Fins a 25 candidats pel sector Nacional –votats per tots els els membres de l’Assemblea arreu del país
 • Per votar, fins a 6 candidats pel Secretariat Territorial de Sants-Montjuïc per la Independència –que només poden ser votats pels membres de ple dret d’aquesta territorial
 • Per votar, fins a 6 candidats, pel Secretariat Territorial de Poble-sec per la Independència –que només poden ser votats pels membres de ple dret de Poble-sec

El secretariat de Sants-Montjuïc per la Independència està integrat per un màxim de 6 membres i un mínim de 3 (coordinador/a, secretari/ària, tresorer/a i fins a 3 vocals). A les eleccions, s’hi elegeixen les persones que formaran part del secretariat, el qual, un cop constituït, decideix qui ocupa cadascun dels càrrecs.

 

Calendari previst

Els punts següents es poden consultar també com un cronograma de Sants-Montjuïc per la Independència (PDF en una sola pàgina) i en el cronograma de l’Assemblea Nacional Catalana (PDF, també una pàgina).

 • Publicació del cens electoral, al web de l’Assemblea Nacional Catalana, a partir del dijous 23 d’abril, com a molt tard el dilluns 21 d’abril; fins a l’1 de maig per presentar-hi reclamacions, i fins al 2 de maig per resoldre-les
 • Presentació de candidatures: entre el dijous 23 d’abril i el divendres 1 de maig
 • Publicació de les candidatures: no més tard del dissabte 2 de maig
 • Publicació de les paperetes: no més tard del dilluns 4 de maig
 • Vot anticipat: enguany n’hi haurà, del dilluns 4 de maig al divendres 8 –en el cas de les eleccions al Secretariat Nacional, cal demanar el vot anticipat del diumenge 19 d’abril al diumenge 2 de maig
 • ELECCIONS: dissabte 9 de maig, de les 10.00 a les 14.00 h
 • Període de presentació de reclamacions: del dissabte 9 de maig al diumenge 10
 • Resolució de reclamacions: del dissabte 9 de maig al dilluns 11
 • Constitució del nou secretariat territorial: en els 10 dies posteriors a les eleccions; a tot estirar, el 19 de maig.

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: