Fem de la final de copa una diada reivindicativa

El dissabte 30 de maig se celebra la final de Copa del Borbó entre el F.C. Barcelona i l’Athlètic de Bilbao en el Camp Nou (21.30h). Aquest partit té un gran interès mediàtic, fins i tot per a als que no els agrada el futbol, perquè es preveu una històrica i sonora xiulada a l’inici del partit, tant cap al Borbó com cap a la Marxa Reial, com a forma de protesta a l’Estat Espanyol per dues nacions maltractades.

El dissabte es viurà un ambient magnífic als carrers de Barcelona, ja que rebrem la visita de desenes de milers de seguidors bascs, un poble agermanat amb els català, amb simpaties mútues i una afició amb la característica alegria i xerinola dels bilbaïns. Ben segur que serà un dia alegre, festiu i de germanor. A més a més, el mateix dissabte finalitza el Primavera Sound, el principal festival musical a Barcelona amb 200.000 assistents, molts d’ells visitants a la ciutat.

A la plaça de SantsOngi etorri!

A la plaça de Sants
Ongi etorri!

Això vol dir que hi haurà molta gent pel carrer, amb una gran cobertura dels mitjans de comunicació, tant d’aquí com estrangers. Per tot això, hem decidit aprofitar la gran quantitat de gent voltant amunt i avall per donar visibilitat dels nostres anhels de llibertat, tant cap als propis barcelonins com cap a la gent que ens

Durant tot el dia farem un intensiu amb un total de 15 parades informatives, quatre al centre de la ciutat i onze pels voltants del Camp Nou. La Plataforma Pro Seleccions Catalanes juntament amb la Sectorial d ́Esportistes de l’Asemblea ha preparat 20.000 pamflets per distribuir.

També farem dos camina independència (passejades de les lletres INDEPENDÈNCIA), un al matí pel centre de la ciutat i dos a la tarda pels voltants de l’estadi. Us convidem a participar en aquesta divertida activitat (vegeu el document amb tots els detalls dels Camina Independència i el Doodle per a apuntar‐s’hi).

Us convidem i animem, aquest dissabte, a sortir amb les vostres famílies i amistats a passejar per Barcelona, a gaudir del magnífic ambient festiu. També us convidem a contribuir a aquest ambient de festa lluint samarretes de l’Aassemblea, o d’altres amb estelades, o la del Barça quadribarrada i la corresponent estelada al coll. D’aquesta forma farem que aquest dia es converteixi en reivindicatiu als nostres ulls i als ulls dels que ens visiten.

Llocs recomanables a visitar són les fan zones (llocs amb activitats lúdiques on es concentren les aficions): la de l’Athlètic de Bilbao està situada a l’avinguda Maria Cristina, i la del Barça, a la Zona Universitària. Val més visitar‐les a la tarda.

Que gaudiu d’un bon dissabte! I si toca celebrar a la nit a Canaletes, si us voleu afegiu a la possible celebració, és molt recomanable anar‐hi també amb estelades.

Salut i independència!! //*//

 

Aquestes activitats han estat coordinades per la Coordinadora del Barcelonès, la Comissió d’Actes i Mobilitzacions, la Plataforma Pro Seleccions Catalanes, la Sectorial d ́Esportistes i el Grup d’Acció E4A.

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: