Prima della revoluzione

Indiscretament, reproduïm dos missatges del nostre correu intern, pel seu valor en aquest dia:

 

Missatge de X., assumpte Prima della revoluzione

Recordo (o potser ho vaig somiar?) que el 9 d’abril de 2011 a la nit, la Z. va penjar un correu amb aquest nom. Feia uns catorze mesos que el Secretariat [d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta] havia convocat les entitats per acordar si organitzàvem una consulta popular als nostres barris. Al final es va organitzar a tot Barcelona. Primera parada davant l’Acadèmia Lloret, primera votació a la Barceloneta…

Ara han passat quasi quatre anys i mig des del 10A i més i més gent s’ha anat afegint al nucli inicial.

Avui som a les portes de culminar la revolució que iniciàvem aquell dia. Estic segur que guanyarem i a partir de dilluns la nova feina que ens ve és vigilar que ningú ens aparti de l’objectiu final: un país lliure, culte, just i exemplarment democràtic.

Reitero, com aleshores i amb més motiu, la sort que he tingut de treballar amb tots vosaltres. Sort i orgull. Un país amb gent així ha de ser, per força, un gran país.

A descansar, que demà serà un dia llarg.

Hem fet molta feina i tot és més possible que mai!

 

Resposta de Z.

Ara ploraré. Sí, és una expressió que fèiem servir els meus companys de feina i jo les darreres setmanes que es moria Franco al llit. Treballava a l’Enciclopèdia Catalana i vaig tenir el gust de compartir l’emoció amb el Biel Mesquida, l’Agustí Barrera, el Sebastià Janeras, el Josep Manuel Udina, el Max Càhner, la Maite Carrasco, del PSAN.

Teníem una companya a la presó, i ens vam engolir una ampolla de whisky Chivas etiqueta negra quan el dictador es va morir. Li vam enviar l’etiqueta signada per tots i una nova ampolla de whisky.

Ara crec que sí, que un altre cop ens trobem a la prima della revoluzione

Ànims, que tot està per fer i tot és possible!

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: