Que l’Assemblea deixi “la Caixa” i el Banc Sabadell

Copiem en aquest article el fragment central del missatge adreçat el dijous 1 d’octubre a la Tresoreria de l’Assemblea Nacional Catalana:

Aquest dijous al vespre, 1 d’octubre, a l’assemblea mensual, la primera després de la campanya del 27S, Sants-Montjuïc per la Independència ha aprovat per unanimitat –amb 3 abstencions– demanar a la tresoreria de l’Assemblea Nacional Catalana que passi a treballar amb alguna entitat de banca ètica o solidària amb seu a Catalunya. La raó per la qual volem que deixeu de treballar amb “la Caixa” i el Banc Sabadell és la seva transigència davant la declaració institucional de l’Associació Espanyola de Banca i la Confederació Espanyola de Caixes d’Estalvi contra la llibertat política de la ciutadania catalana.

L’assemblea territorial ha acordat també que la decisió es traslladi al Secretariat Nacional de l’Assemblea perquè deliberi, i a les assemblees territorials del Barcelonès perquè n’estiguin informades. La proposta ha sorgit al final de l’ordre del dia, en el torn obert de paraules, i s’ha debatut àmpliament abans de sotmetre-la a votació.

 

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: