Manifest de Montjuïc

  • Aquest dijous, l’Assemblea organitza autocars per pujar al castell de Montjuïc, a les 6 del matí, per commemorar, a les 6.30 h, l’afusellament del president Companys, el 15 d’octubre de 1940 –si vols pujar-hi, posa’t en contacte amb nosaltres abans de dimecres

Estimat President Companys,

Montjuïc, el lloc on vostè va viure els últims instants de la seva vida, és un baluard històric de la defensa dels drets dels catalans. El 26 de gener de 1641, durant la Guerra dels Segadors, s’hi va defensar Catalunya d’una monarquia hispànica àvida, com ara, de sotmetre’ns com a poble. Vam lluitar, vam sofrir i vam vèncer.

Avui, 15 d’octubre de 2015, amb tot l’orgull d’aquesta Història, venim a retre-li homenatge, President Companys, mentre no deixem, ni deixarem, d’exigir l’anul·lació del procés pel qual se’l va condemnar fa 75 anys, i que el va convertir en l’únic president electe assassinat a Europa en el s. XX. Fins ara, ni la insidiosa transició ni el fals compromís d’Espanya amb els valors democràtics han accedit a revisar aquesta part tan vergonyosa de la Història.

Avui, President, hi som tots. Ens hem unit i ens hem arremangat per poder exercir tots els nostres drets, els individuals i els col·lectius, i hem aconseguit uns canvis polítics i socials sense precedents. Avui hi som tots per continuar defensant la democràcia i les institucions catalanes, incloent-hi el seu President, que, en ple segle XXI, encara es veuen amenaçades per un estat que es resisteix a fer-se seus els valors humanitaris més elementals. Avui hi som tots per recordar el seu llegat i la seva valentia.

Fa 18 dies vam canviar el tauler de joc. I d’aquí a molt pocs mesos, farem realitat el vell somni d’independència esdevenint la República Catalana!

Gràcies, President Companys!

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: