Manifest del Pacte nacional pel dret a decidir

Contra la imputació de les autoritats catalanes que van fer possible la votació del 9N

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’Associació de Municipis per la Independència i l’Associació Catalana de Municipis ens adherim al manifest del Pacte Nacional pel Dret a Decidir, el fem nostre i demanem als nostres associats i a tothom que s’hi vulguin sumar.

  • El Pacte nacional pel dret a decidir reitera que el dret a decidir el futur polític i institucional de Catalunya és inherent a la ciutadania catalana en virtut del principi democràtic i del dret que tenim com a nació.
  • Tots els intents d’exercir aquest dret no han estat possibles per l’oposició del govern de l’Estat, que mai ha proposat cap alternativa.
  • El govern de l’Estat ha judicialitzat tots aquest fets, defugint les seves responsabilitats polítiques en aquest àmbit, i generant una anomalia democràtica en el funcionament de les institucions, que priva la ciutadania de Catalunya del dret democràtic a decidir el seu futur polític.
  • En aquest sentit denunciem per antidemocràtiques les querelles adreçades al president de la Generalitat, Artur Mas; a Joana Ortega, exvicepresidenta del Govern, i a Irene Rigau, consellera d’Ensenyament, encausats pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la consulta al poble de Catalunya del 9N.
  • Les entitats institucionals polítiques i significatives de la societat civil que integrem el Pacte nacional pel dret a decidir denunciem aquesta judicialització, i ens mostrem coresponsables amb la convocatòria del 9N, feta des de criteris democràtics i cívics, i que ha estat resposta massivament pel poble català.

 

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: