Carta oberta als membres de l’oposició

Senyories de l’oposició,

  • Entenc que la discrepància política entre els independentistes i els unionistes sigui forta i possiblement irreconciliable –tothom té dret a defensar allò en què creu ja sigui per les emocions viscudes ja sigui pels seus convenciments.
  • Entenc que cada espai polític sempre busca diferenciar-se dels altres per aconseguir un posicionament social més ampli.
  • Entenc que els programes electorals busquen calar fort en la ciutadania i aconseguir la màxima força amb el vot captat.
  • Entenc que no tothom pot tenir el mateix pensament i filosofia de vida.
  • Entenc que estem condemnats (en positiu) a viure i a conviure amb les nostres diferències.
  • Entenc que un nombre important de diputats no comparteixi les paraules pronunciades en la Constitució del Parlament de Catalunya.

Segadors

Puc entendre tot això i molt més, però, senyories, em sembla que vostès han de representar un sector de la societat catalana, contrària a les tesis independentistes però que també són i es senten catalans i catalanes i que, per aquest fet, s’haurien d’identificar amb els símbols del nostre país i respecta-los.

Com podem esperar que facin una oposició constructiva si neguen, fins i tot, el més bàsic i innocu de les identitats de Catalunya, com és l’himne?

Potser estic equivocat però em sembla recordar que vostès es van presentar a les llistes dels seus partits per aconseguir un lloc en el Parlament de Catalunya per defensar els interessos dels catalans i catalanes, oi? Voldria creure que el malson que he tingut al veure que no hi ha hagut la més mínima intenció de cantar Els Segadors, que és l’Himne Nacional de tots i totes, quedarà en això un mer acte que no es produirà més. Tots som catalans i si no estimem el que és nostre, no entenc perquè han participat i dedicat esforços en aquest darrer procés electoral.

Els demanaria que lluitin amb raonaments, amb debats, amb evidències, aportant un valor crític a la gestió parlamentària i, sobretot, amb respecte pels altres. Crec que, encara que des de la meva posició d’independentista –contrària a la seva–, no els hem faltat mai al respecte i, si volem construir una Catalunya diferent, és per coses com aquestes. Aquí, hi cabem tots però amb respecte.

Gràcies!

 

Un treballador que estima la terra i treballa per millorar el país

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: