Solidaritat amb les treballadores i treballadors de Metro

Postal_bus_llibertariSOLIDARITAT AMB LES TREBALLADORES I TREBALLADORS DE METRO

Solidaritat amb les treballadores i treballadors de TMB, quantes vegades haurem escrit, haurem dit o haurem cridat aquesta frase… sembla un Déjà vu, però no ho és.

Una altra vegada, les treballadores de TMB s’organitzen per fer front a aquesta Empresa que s’esforça per mostrar la seva millor cara de portes enfora, amb eslògans com Apostem per millorar el nostre món, Vocació de servei públic, o TMB es mou amb tu, mentre aboca a la precarietat a les persones que hi treballen i manté preus desmesurats en les seves tarifes, tot i empitjorar el servei que ofereixen a les usuàries.

Després de quatre anys de congelació salarial, l’empresa segueix exigint sacrificis a les seves treballadores, que veuen cada vegada més precaritzada la seva situació, amb reduccions salarials, augment de la contractació temporal, parcel·lacions dels períodes de vacances, empitjorament de les jornades laborals o la paralització de la negociació del nou conveni. Entre tant, el que no s’ha paralitzat és la pujada dels sous i les primes astronòmiques que reben els Directius de TMB, que se segueixen incrementant periòdicament.

La tònica habitual de la direcció de TMB i del govern municipal de la ciutat ha estat la de perseguir i criminalitzar a les que lluiten per la justícia social, i una vegada més estan tornat a la càrrega fent orelles sordes a les demandes de les treballadores i deslegitimant-les davant de la opinió pública.

Des de Can Vies hem viscut en la pròpia pell aquesta situació al llarg dels 18 anys d’història, per això sabem que la solidaritat és la nostra millora arma, i que colze a colze anirem conquerint tot allò que ens ha sigut arrabassat. La lluita de la plantilla de metro de TMB és una lluita en favor de les classes populars, és també la nostra lluita, per això volem donar tot el nostre recolzament a les mobilitzacions convocades els dies 2, 22 i 24 de febrer.

El dia 2 de febrer a les 11:30h Manifestació des de la Plaça Urquinaona.

Solidaritat amb les que lluiten!

Pots llegir la notícia original a la pàgina web de Can Vies: