Dimecres documentals: 17 de febrer

documental1


Aquest dimecres: PHN, últimes batalles

Programa: 30 minuts – TV3
Any d’emissió: 2004
Durada: 39 minuts
On: Seu de Sants-Montjuïc per la independència
Hora: 19.00 h

Sinopsi: Seguiment del conflicte sobre el transvasament de l’Ebre, el Vinalopó i el Xúquer. Amb la victòria del PSOE a les eleccions generals semblava que el PHN havia tingut una mort sobtada. Al gener s’havia fet a Tortosa una reunió dels màxims dirigents de les organitzacions i moviments antitransvasament per preparar-se per fer front a la campanya d’expropiacions i primeres pedres que el govern es disposava a fer. També es va intentar que la UE negués els fons que es demanaven per fer el transvasament de l’Ebre. El reportatge fa un recorregut per Artieda, Vinaròs, Barcelona, Alacant i València, seguint cadascun dels moments conflictius que ha viscut aquesta batalla del PHN. Es mostra un contrast d’opinions, una anàlisi dels problemes i conflictes de fons, com ara l’explosió immobiliària de la costa alacantina, i els interrogants sobre la sostenibilitat d’aquest procés. Amb el canvi de govern s’obrien expectatives que s’aturés el projecte i sobre la concreció de les promeses fetes pel PSOE.

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: