DIMECRES DOCUMENTALS (24 febrer)

documental2
Aquest dimecres:

Del roig al blau. La transició valenciana

Direcció: Llorenç Soler
Producció: Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València
Guió: Àlex Crespo i Albert Montón
Música: Lluís Miquel
Any d’emissió: 2005
Durada: 97 minuts
On: Seu de Sants-Montjuïc per la independència
Hora: 19.00

Sinopsi:
Documental sobre la transició espanyola al País Valencià entre als anys 1975 i 1982, des de la mort de Francisco Franco fins a l’aprovació de l’Estatut d’Autonomia. S’hi relata les grans manifestacions, les primeres eleccions, i la que s’anomenarà Batalla de València, a partir d’entrevistes a alguns dels actors polítics i socials que més van intervenir en aquell moment. El documental naix com a iniciativa del d’un projecte presentat per Albert Montón a l’edició 2001-2002 del Master de Producció i Edició de continguts Audiovisuals del Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València. La idea va despertar interès i el documentalista Llorenç Soler va assumir-ne la direcció i Miquel Francés la producció. El nom del documental s’agafa d’un llibre d’Alfons Cucó, qui va viure en primera persona molts d’aquells esdeveniments, que posteriorment va analitzar i escriure.

 

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: