DIMECRES DOCUMENTALS (16 de març)

documental3
Aquest dimecres:

Franco visita Catalunya

Programa: 30 minuts – TV3
Any d’emissió: 2005
Durada: 27 minuts
On: Seu de Sants-Montjuïc per la independència
Hora: 19.00

Sinopsi:

El general Franco va passar de militar colpista a dictador. El seu règim, basat en la repressió política, només va acabar amb la seva mort. En els seus 36 anys al poder va visitar Catalunya en 14 ocasions. El programa “30 minuts” fa un repàs d’alguns dels fets més destacats ocorreguts en aquestes visites i mostra, a través del testimoni de persones que van viure aquells fets en primera línia, la part més desconeguda d’aquests periples de l’anterior cap d’estat. El reportatge contrasta amb la versió oficial que donava el NO-DO, el noticiari oficial de projecció obligatòria a tots els cinemes, amb els seus textos farcits de recargolada retòrica, amb el que succeïa entre bambolines.

 

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: