DIMECRES DOCUMENTALS (16 de març)

documental4
Aquest dimecres:

El gran silenci. Horta de Sant Joan

Programa: Sense ficció – TV3
Any d’emissió: 2015
Durada: 68 minuts
On: Seu de Sants-Montjuïc per la independència
Hora: 19.00

Sinopsi:
Cinc anys després dels fets, aquest documental dóna veu, per primera vegada en un treball televisiu, als bombers que van treballar a contrarellotge per controlar l’incendi d’Horta de Sant Joan del 2009. Entre ells, parla Josep Pallàs, de la unitat GRAF Lleida, l’únic supervivent d’aquell accident que va provocar la mort de cinc bombers. També ho fa el cap dels GRAF, Marc Castellnou, que ha anat 125 vegades al lloc de l’atrapament mortal per analitzar-ne les causes i extreure’n lliçons per al futur. Entre tots expliquen com va funcionar l’operatiu els primers dies d’aquell incendi.

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: