Dimecres documentals (6 d’abril)

BatallaDVD

Aquest dimecres:

La Batalla de la memòria (El documental)

Producció: Sègula Films i TVC
Direcció: Mario Pons Múria
Any d’emissió: 2009
Durada: 64 minuts
On: Seu de Sants-Montjuïc per la independència
Hora: 19.00

Sinopsi:
La batalla de la memòria fa una lectura, en clau ebrenca, d’una de les batalles més importants de la Guerra Civil espanyola. A la vegada que aproximació molt local a un conflicte civil amb implicacions continentals, es tracta d’una reflexió sobre la universalitat de la violència.

Mentre som testimonis del context alegre i festiu en què es fa el premsat del vi de la terra, recorrem el camí que ens separa d’un passat terrible escoltant els testimonis dels hereus d’aquells qui es van enfrontar en un dels conflictes fratricides més sagnants del segle XX.

Els testimonis i els silencis dels “vencedors” i dels “perdedors” tenen el contrapès científic dels experts per a posar en solfa l’abast dels oblits selectius que expliquen les dificultats d’enfrontar-se amb els conflictes mal resolts del passat que s’hereten de generació en generació sense solució de continuïtat.

Visualitzar els límits del sofriment humà i les conseqüències imprevisibles del dolor són l’origen de la tesi d’aquesta proposta cinematogràfica. Com a objectiu, “La batalla de la memòria” proposa poder arribar a mirar-nos als ulls sense recels, setanta anys després de l’acabament de la Guerra Civil.

__________________________

Relació de Documentals projectats

 

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: