No és això companys, no és això…

SOBRE ELS AVALS ALS CANDIDATS A LES ELECCIONS DEL SECRETARIAT NACIONAL DE L’ANC

 

IMG_20160415_193500L’equip de coordinació de Sants-Montjuïc, una assemblea territorial de les promotores de les esmenes del grup MésAssemblea respecte a la modificació dels Estatus i RRI de l’ANC, fa les següents consideracions respecte a una de les modificacions que es van aprovar entre les que vàrem propugnar: la necessitat que tot candidat tingués l’aval d’alguna territorial per formalitzar la seva candidatura.

El motiu d’aquesta esmena, juntament amb la d’exigir un any d’antiguitat als candidats és, en el possible, fer que aquests sorgeixin entre els que han treballat en l’àmbit independentista i des de les bases de l’Assemblea. No som partidaris, en principi, de l’aterratge de persones procedents dels partits, o de persones més o menys mediàtiques però que no compleixen les condicions citades. Tal com han anat les coses, creiem que l’ANC aconseguirà més transversalitat, llibertat d’acció i capacitat de mobilització en la mesura que sigui més distant de les estructures dels partits polítics, per més independentistes que siguin, remarcant els diferents rols que han de dur a terme en els moments actuals i futurs del procés les formacions polítiques i les entitats de la societat civil com la nostra.

Creiem que, si les assemblees territorials són prou madures, i no en dubtem, un sol aval d’una sola d’elles és suficient per a validar a un candidat en els termes esmentats en l’apartat anterior. Estem en contra que es faci servir el nombre d’avals aconseguits com a eina de propaganda de la seva campanya, donat que avalar no vol dir estar a favor dels plantejaments d’aquella persona.

Per tant, per avalar un candidat, no cal que ens vingui a convèncer del seu projecte ni que l’aprovem. És un tema previ: si el coneixem i tenim referències de que ha treballat amb l’ANC, ja n’hi ha prou. Potser ni cal que sigui present, tot i que és preferible. Potser n’hi haurà prou amb un breu escrit de la seva tasca aquests darrers temps. Potser amb una fotografia perquè tothom pugui identificar-lo.

En tot cas, aquests són els nostres criteris com a equip de coordinació. La darrera paraula la tenen els nostres membres de ple dret, reunits en assemblea. Nosaltres no podem ni volem vetar la sol·licitud d’aval ni la seva presència a ningú que ho sol·liciti, però opinem que, si ja es té un aval d’una altra territorial, considerem superflu i fora de l’esperit de l’esmena demanar-lo a la nostra.

 

 

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: