5 anys d’espai comunitari i veïnal autogestionat

Ja fa cinc anys de l’entrada veïnal al recinte de Can Batlló. En aquest temps s’han pogut recuperar diverses naus per a fer-hi activitats i s’ha desencallat la urbanització d’aquest espai. Per celebrar-ho hem organitzat activitats durant tota la setmana. No te les perdis!

 

DIMECRES 08 JUNY

· 20h Auditori ·Projecció de la pel·licula “Tchindas” sobre transexuals a Cabo Verde + debat posterior amb els autors. Llargmetratge documental dirigit per Pablo García Pérez de Lara i Marc Serena. Premiat a diversos festivals internacionals. Any2015 | 94 minuts | (Tràiler) (Web: tchindas.com)

Sinopsi: Tchinda Andrade és una de les dones més estimades de l’illa de São Vicente, al Cap Verd, sobretot des que el 1998 va sortir de l’armari al setmanari local. El seu nom s’ha convertit, des de llavors, en la manera com s’anomenen els gais i les trans de l’illa.

La Tchinda té ara 35 anys i viu de manera humil, venent “coxinhas” pel seu barri. Durant tot l’any hi regna la calma, excepte quan arriba el carnaval. El mes previ és quan tota l’illa es posa a treballar conjuntament per crear alguna cosa bonica del no-res.

São Vicente es converteix en un “petit Brasil”, tal i com va descriure Cesária Évora (1941-2011) en una de les seves “mornas”. La seva música i les Tchindas ens guiaran per un fascinant viatge per un racó desconegut de l’Àfrica que pocs podien imaginar.

 

DIJOUS 09 JUNY

· 19h nau Bloc 9 (davant dels horts) · Planeta Net, suma’t al decreixement.

Projecció de curts + participació veïnal. Organitza: Horts i Jardins Comunitaris

Reflexió col·lectiva des del sentit de l’humor i l’empatia sobre la pèrdua de sobirania alimentaria i de connexió de l’esser humà amb la natura i la resta d’essers vius està complicat la viabilitat del planeta. Es tractaran diversos temes: alimentació saludable, agricultura industrial agressiva, distribució dels aliments, consum excessiu, l’ús dels plàstics, etc.

Servei de pintxos preparats per la comissió Horts.

 

DIVENDRES 10 JUNY

·cb-2016aniversari5-titiriteros 19h-21h Espai de Trobada / Bar. Titelles solidàries.

Taller de marionetes de Pepe Otal en solidaritat amb la campanya de suport als titellaires detinguts a Madrid el 07 de febrer d’enguany. Accés gratuït. taquilla inversa segons la teva satisfacció.

· 21h-22h Carrer Onze de Juny · Sopar d’aniversari en solidaritat amb els titellaires represaliats. Els beneficis aniran destinats als titellaires.

· 22h-00h Auditori · Cabaret Can Batlló

Edició especial amb motiu del 5è aniversari amb cors, circ, acrobàcies, una cantautora, etc.

 

· 00h carrer Onze de Juny · Festa amb punxadiscos.

Primera nit de festa al Carrer Onze de Juny per celebrar els 5 anys de l’entrada a Can Batlló. Amb música variada per part de la punxadiscos Hoveignegre (música negre) i del punxadiscos Dj Fumantxú (diversos estils).

 

 

DISSABTE 11 DE JUNY (data del 5è Aniversari)

cb-2016aniversari5-portes-obertes-espais· 11h-13h (Diversos actes) :

– Portes obertes als espais comunitaris de Can Batlló amb visita lliure comentada.

Després d’una breu introducció a la gent i entrega d’un mapa, ruta lliure pels diferents espais. Cadascun estarà obert amb gent dins per explicar als visitants la comissió, el projecte o l’espai polivalent. A cada espai poden haver-hi tallers i/o activitats!

Alguns dels espais visitables :

Nau 69 (al costat del bar) : inauguració de l’exposició sobre les obres de transformació de la Nau69 en sala polivalent, cuina i menjador social. A càrrec de Disseny de l’Espai i Infraestructures.

La Impremta Col·lectiva engegarà màquines a les 11h per fer targetes i postals. S’explicarà com funciona la impressió tipogràfica. A més, a les 13h tindrà lloc l’actuació musical de Ruth & Clara HardcoreFolk acompanyada de vermut.

Arts Can Batlló obre el taller de serigrafia a on s’ensenyarà breument la tècnica i podreu estampar el disseny del cinquè aniversari a la vostra samarreta! (cartell)

L’ Espai de Creació Musical (ECM), espai autogestionat al barri per la creació, l’aprenentatge i l’evolució musical. El local d’assaig a l’auditori estarà obert fins les 14h amb classes d’introducció de guitarra, baix i bateria. L’estudi de gravació i control tècnic quedarà obert per als curiosos. Es podrà veure i escoltar gravacions d’àudio pròpies, vídeo dels actes de l’ECM i entrevistes junt amb una petita exposició de fotos de les activitats realitzades.

El Rocòdrom, a la planta primera, sobre el bar, autoconstruït i autogestionat hi serà obert a tothom que vulgui practicar l’escalada a qualsevol nivell (poca alçada, sense corda i amb caiguda sobre matalàs de seguretat).

L’espai d’entrenament d’arts escèniques i circ a la nau Bloc 9 (davant dels Horts, i al costat de l’Espai Infantil-Familiar) obrirà durant tot el dia 11 per a que tothom pugui conèixer les instal·lacions i practicar qualsevol disciplina d’arts escèniques- També s’oferiran tallers dirigits de trapezi, teles, algun taller sorpresa (possiblement dapo, slackline i altres) i bombolles de sabó pels més petits. Hi haurà una pissarra fora amb les hores exactes..

La Garrofera de Sants, cooperativa ecològica autogestionada, és una proveïdora d’aliments naturals seguint uns criteris de consum responsable.

Als Horts i Jardins Comunitaris hi haurà portes obertes ja des de les 10 fins les 13h, i es farà una formació sobre plantes medicinals de la Mediterrània, tractant les propietats, distingir-les segons els aromes, calendari de plantacions i collita, etc.

El Centre de Documentació dels Moviments Socials , davant la nova zona esportiva, a la porta 87, obrirà en mode informatiu per totes aquelles que vulguin conèixer aquest arxiu. El projecte ja compta amb prop de 18 anys i té per objectiu recollir els materials i continguts que generen els moviments socials de base de la ciutat de Barcelona i la seva àrea d’influència, i donar-los difusió per mitjà de projectes editorials, dossiers, audiovisuals o altres pràctiques divulgatives, així com la promoció de la recerca en les temàtiques relacionades amb els moviments socials i polítics i les seves actuacions. L’abast cronològic fonamental del CeDoc és des de l’etapa coneguda com Transició fins l’actualitat. També s’explicarà com es té cura de la documentació i dels diferents objectius del col·lectiu d’enguany. I qui vulgui, podrà endur-se´n a casa material repetit.

La resta d’espais visitables hi figuren al cartell:

CB 2016 Aniversari5 Guia visita espais comunitaris 11juny2016 2d2 CB 2016 Aniversari5 Guia visita espais comunitaris 11juny2016 1d2

 

 

 

 

 

 

També des de les 11h a les 13h:

– Carrer Onze de Juny · Jocs Infantils. Organitza: La Nau Espai Familiar

– Taller de Cervesa (davant la nova zona esportiva) · Trobada de cervesers artesanals revindicatius

La construcció d’un taller de cervesa artesanal a Can Batlló es una eina que ens ajuda a conèixer tot un procés productiu. Que altres persones tinguin accés a les idees i el coneixement sobre els processos de fabricació de cervesa. A ajudar-les a conèixer una alternativa al consum capitalista amb la nostra petita aportació cap a la consecució d’una vida més digna, sostenible i respectuosa.

 

· 13h30 Espai de Trobada / Bar · Pregó del 5è aniversari i brindis

· 14h carrer Onze de Juny · Dinar popular

Organitzat per la Xarxa d’Aliments de Sants. S’informarà del menú, apte per a vegans.

 

cb-2016juny11-film· 17h-19h Auditori · Cinema

Presentació del film ‘Murieron por encima de sus posibilidades’, sobre la crisis i el seu impacte sobre les persones. Amb la presència dels actors Ivan Telefunken i Jordi Vilches.

(Tràiler) Intèrprets: Raúl Arévalo, Imanol Arias, José Coronado, Ariadna Gil, Sergi López, Ángela Molina, Albert Pla, Josep Maria Pou, Pau Riba, José Sacristán, Jaume Sisa, Emma Suárez i Luis Tosar, entre d’altres.

 

 

· 19h-21h30 · Escalabirres

Pujada d’una muntanya de caixes de plàstic de cervesa a mesura que el participant l’està construint. Rècord vigent a Can Batlló: 31 caixes.  Organitza: comissió Rocòdrom

 

· 21h30 · Correfoc

Gran correfoc d’aniversari pel barri de La Bordeta =sortida des de Can Batlló cantonada carrer Parcerisa=. I correfoc doble!, tant d’adults com infantil. Amb l’actuació dels Diables de Sants i la colla de diables de La Bordeta, els Socarrimats de l’Infern. Gran espectacle pirotècnic final!

 

· 23h carrer Onze de Juny · Concerts de grups :

– The Surfeiters (rock surf instrumental)

BCN Ska-Jazz Orquestra (ska-jazz)

– Rage to Antonio Machine (Tribut RATM)

 

 

cb-expo-espai-fototxt-cb-juny2016· I cada dia fins el 18 de juny :

Exposició “ADÉU, CAN BATLLÓ! HOLA, CAN BATLLÓ!”:

A la capella junt a l’accés de c/Mossèn Amdeu Oller, cantonada c/Constitució. Horaris: de dilluns a divendres 18h-21h i dissabtes 11-14h+18h-21h

 

 

Pots llegir la notícia original a la pàgina web de Can Batlló: