28 juny, estima com vulguis

L’assemblea de Sants de l’organització de l’esquerra independentista Endavant OSAN ens fa arribar el cartell i manifest per a la diada del 28 juny, dia per l’alliberament lesbic, gai, transexual i bisexual.

El cartell ha estat molt polèmic (1, 2, 3, 4, com a exemple) perquè l’arquebisbe de València, Antonio Cañizares, ha sortit al pas convocant un acte de desgreuge per l’ofensa que suposa la imatge de dues verges, una de blanca i una de negre, una de valenciana i una altre de principatina, fent-se un petó. Sembla doncs que el fet de fer negocis obscurs amb la visita del Papa a València no fa masses mesos, no mereix actes de desgreuge. Qüestió de prioritats.

28Juny2016

 

28 de juny. Contra les normes sagrades, estima com vulgues!

Quan vam començar a preparar la diada per l’alliberament LGTBI d’enguany, ho vam fer amb el ressò de les paraules de l’arquebisbe de València, Antoni Cañizares, que assenyalava “l’imperi gai” com una amenaça social. És per aquest motiu que vam creure convenient centrar la diada en denunciar el paper de la jerarquia eclesiàstica com a propagadora de l’odi contra les persones homosexuals. I ho vam fer amb un cartell que contraposa l’odi d’aquests bisbes i capellans a una imatge fraternal de dues de les marededéus més conegudes dels Països Catalans fent-se un petó. Un cartell que és un cant a la vida, a la fraternitat i a la llibertat d’estimar com vulguem per sobre de normes morals inventades per homes.

Sabíem que el cartell indignaria la jerarquia catòlica, perquè la llibertat que transmet la imatge del cartell deixa en evidència la foscor i l’odi que transmeten ells. Sabíem també que la progressía benpensant tornaria a mostrar la seva cara més hipòcrita. Els encanta posar-se l’etiqueta de #jesuischarlie i demanar la llibertat d’expressió, la defensa artística i de la sàtira a l’Afganistan o a París. Però quan de debò s’han d’enfrontar als tabús interiors de la nostra societat, sempre troben la manera de no fer perillar la seva posició social conquerida a base de tornar-se inofensius pel sistema. Que hem fet diana ho demostra la persecució que contra la nostra organització s’està orquestrant des dels cercles ultres propers a l’arquebisbe Cañizares.

No permetrem cap intimidació ni amenaça contra les lluites per l’alliberament sexual. Callar quan una institució religiosa vulnera el principi d’igualtat i no discriminació, incitant a l’odi amb declaracions homòfobes i masclistes i sense que aquest fet provoque cap actuació d’ofici per part de les institucions públiques, ens fa còmplices de la injustícia i la vergonya. És més miserable encara quan hui, 12 de juny de 2016, l’odi retrògrad ha acabat amb la vida de 50 persones i ha deixat ferides altres 53 als EUA. Odi covat en un sistema heteropatriarcal que continua condemnant a l’exclusió, a la discriminació o a vore perillar la seua integritat a aquelles que trien opcions sexoafectives fóra de les normes . No alçar la veu contra aquesta opressió sistemàtica que no cessa, emparar-nos en els nostres privilegis o mirar cap a altre costat ens condemna a aquesta misèria.

Per això animem a una participació massiva a les mobilitzacions del Dia per l’Alliberament LGTBI als Països Catalans.

  • A València, aquest proper dissabte 18 de juny a les 19.30 al Parterre.
  • A Palma, el dimarts 28 de juny a les 19.30 a la Plaça de la Porta de Santa Catalina.
  • A Barcelona, el dissabte 2 de juliol a les 18.30 a la Plaça Universitat.

 

 

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat