Sants viu la revetlla al carrer

Amb la familia i a la Rambla Badal, buidant la bossa de petards a la plaça de Can Mantega, baixant taules i cadires al carrer com al carrer Masnou, Papin, Alcolea o Galileu, anant al Casinet a la festa organitzada pel Secretariat o anant a la festa popular organitzada per les colles de cultura popular i el casal independentista al passeig de Sant Antoni. Fent una volta pel barri a quarts de dotze de la nit, es feia evident que la festa nacional dels Països Catalans, segueix gaudint d’una gran vitalitat als nostres carrers. El pont festiu, feia preveure la fugida de gran part del veïnat ahir a la tarda, però tantes altres veïnes s’han quedat al barri a passar la revetlla.

Les comissions de festa major han aprofitat per baixar al carrer, fent sopars  sobre l’asfalt o dins els locals, Papin amb una trentena de persones, Alcolea de baix amb xifres similars, Galileu amb algunes més i Masnou potser amb una cinquantena llarga han estat algunes de les festes populars de carrer.

La flama del Canigó un any més ha recorregut els carrers del barri, deixant testimoni a les seves aturades per a poder mantenir viva la flama de la festa nacional. A les nou de la nit tocades, arribava la flama al passeig de Sant Antoni on un munt de fusta i alguns draps anunciaven que la foguera tenia les hores comptades. Una flama que tenia com a destí final el Casinet d’Hostrafrancs, on el Secretariat d’Entitats fa tradicionalment la seva revetlla. Un any més, amb molta participació.

Sens dubte però, la festa del passeig Sant Antoni, va ser la més concorreguda, per tradició de les organitzadores, que ja fa més de 10 anys que en un lloc o altre del barri han mantingut viva la festa, ja sigui per la suma d’esforços de les entitats organitzadores, per l’oferta gastronòmica i lúdica, per tenir l’única foguera autoritzada al Districte o simplement perquè era l’única festa popular amb voluntat d’arribar a tots els públics i oberta a tot el barri.

70 taules i 500 cadires esperaven els comensals al sopar, qui ho volia el portava de casa, i qui s’ho podia permetre comprava el tiquet de sopar de 15€ que li assegurava omplir el pap amb una generosa ració de graellada, amanides, i coques de verdures, per rematar la feina amb cava i coca tradicional de St Joan. Una festa amb espectacle de les colles de diables del barri que es va allargar fins a les 4 de la matinada amb Punxa discs.

Via Castellers, parant taules
Via Castellers, preparant la foguera
La foguera peren forma
Draps i mobles vells
Arribada de la flama del Canigó
via Sants3 ràdio, equip de la flama
Arribada de la flama del Canigó
Arribada de la flama del Canigó
Via Sants3 ràdio, peveter al Casinet
Via comissió Papin, sopar a la fresca
preparatius al carrer Masnou
Masnou està de festa
Galileu ja recull el sopar
zona de petards a Galileu
Dotzenes de persones a Can Manetga
Tothom a taula
Via Castellers, tothom a taula!
Darrers minuts de llum
Via Castellers, encesa!
L'encesa
Via Sants 3 ràdio Revetlla Casinet

 

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat