Presentació de Malla a l’Espai Obert divendres 1 de juliol a les 18:30h..

Tot just quan es compleix un any de l’aplicació de la Llei Mordassa, es realitza la presentació de Malla a l’Espai Obert divendres 1 de juliol a les 18:30h.. Malla és una eina de denúncia, anàlisi i difusió de la repressió de les llibertats civils i polítiques a tot l’Estat espanyol.

Per a presentar Malla, s’han organitzat actes a Barcelona i Cadis, dos dels nodes territorials de la xarxa. En les presentacions, a més de donar a conèixer l’eina, s’intercanviaran coneixements i experiències al voltant de la lluita antirepressiva i en defensa dels drets civils i polítics, així com un anàlisis del primer any amb la Llei Mordassa. Un espai per debatre i valorar les aportacions de Malla a aquestes lluites. 
 
Però, què és Malla?
Malla és una eina informàtica creada per denunciar, analitzar i difondre la repressió de les llibertats civils i polítiques que s’està produint a l’Estat espanyol. Una eina que visibilitzarà les vulneracions de drets humans comeses pels cossos i forces de seguretat de l’estat, així com per agents de seguretat privada, principalment en contextos de protesta social.

A més de la recollida i visibilització dels casos de repressió denunciats, Malla sistematitzarà aquestes dades per fomentar la coordinació dels col·lectius antirepressius i facilitarà informació per a la creació d’informes i estadístiques sobre les actuacions policials dirigides a contenir, detenir i / o castigar les protestes socials.

I com funciona?
Malla compta amb un nou sistema de registre, que garanteix l’anonimat i la seguretat de les persones que denunciïn i informin sobre la seva incident. Aquest queda registrat en l’eina i, després de ser validat per un equip jurídic, s’ha visible en un mapa públic que pot ser consultat per Internet.

En aquest enllaç podeu conèixer una mica més de l’eina. Un article que va publicar Diagonal sobre Malla:

//www.diagonalperiodico.net/libertades/30709-nace-malla-herramienta-para-registrar-casos-represion.html

Data i hora: 18:30h Divendres 1 de juliol de 2016

Lloc: Espai Obert, C. de Violant d’Hongria, 71 1r. pis

Metros: L3 Pl. del Centre

L1 i L5 Pl. de Sants

L5 Badal

Pots llegir la notícia original a la pàgina web de l'Espai Obert