Dimecres documentals (27 de juliol)

La nova cançóla_nova_canco1

Producció: Profilmes, S.A.
Direcció: Francesc Bellmunt
Any d’emissió: 1976
Durada: 87 minuts
On: Seu de Sants-Montjuïc per la independència
Hora: 19.00

Sinopsi:
Primera pel·lícula que obté els permisos administratius necessaris per a realitzar-se en català durant el franquisme, sent emesa a la resta de l’estat en versió original subtitulada, fet que ara seria força estrany, per no dir impossible, demostrant la baixa intensitat de la nostra, mal anomenada, democràcia.

Testimoni viu i directe dels anys de la Nova Cançó catalana a través de recitals i concerts com els que populars de Lluís Llach i Raimon al Palau d’Esports de Barcelona. I també el risc, l’experimentació, qualsevol nit pot sortir el sol: Ovidi Montllor, Pau Riba, Jaume Sisa.

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: