Un inversor rus compra la Torre Malaia [carrer Sant Antoni]

Ja fa molts anys que sabem que el boom inmobiliari encareix el preu de l’habitatge als nostres barris, motiu pel qual els inversors segueixen apostant de manera descarada per l’especulació amb un dret bàsic com és un sostre on viure. Un cas evident d’aquesta situació ha estat el desnonament viscut ahir al barri.

torre-malaia

Ara però, vivim un segon boom immobiliari, el dels pisos d’usos turístics, pisos pels quals es paguen grans quantitats de diners per a molt pocs dies d’us. La moratòria sobre la construcció d’hotels a la ciutat ha comportat que les actuals llicències siguin objecte de mercadeig i especulació. Una mostra d’aquest fenomen ha estat la venda de l’edifici d’apartaments turístics del carrer Sant Antoni a un inversor rus, per 13 milions d’euros. A ven segur si hi heu passat haureu vist un canvi substancial de la seva façana, amb un nou rètol que dona nom als apartaments i la instal·lació d’una escultura vermella de King-kong a la terrassa del primer pis de l’edifici i que es fa visible des de l’estació.

En definitiva, que allò que ja va ser una operació especulativa en primera instància quan s’hi va construir l’edifici en els antics terrenys del club petanca Sants, segueix avui al centre de la diana especulativa. Una operació urbanística que comença a gestar-se l’any 1968, tal i com informa la web veinal //11plantes.sants.org/ impulsada per a denunciar la maniobra especulativa. Durant la passada dècada va ser habitual veure banderoles a finestres i balconades del carrer Sant Antoni amb el lema “Torre Malaia No!”, nom amb el qual va ser batejada l’edificació com a acte reflex a l’escàndol de corrupció urbanística destapat arran del cas Malaya a Marbella. Finalment el desembre del 2009, el jutjat va donar via lliure a la construcció de l’edifici malgrat les protestes veïnals.

 

 

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat