Castanyada al barri

Tot i l’estiuet mig plujós dels darrers dies, ja fa dies que és tardor i camí d’un hivern que sembla no arribar, les samarretes de màniga curta conviuen ja als carrers amb dos punts de venda de castanyes als nostres carrers, un a plaça Sants i l’altre a Creu Coberta. I és que la Castanyada, ja ha arribat, vigila de Tots Sants, festa de la tardor per excel·lència, i des de el Casal Independentista de Sants celebren la Castanyada per reivindicar una festa popular que és originaria del segle XVIII, en la que la gent menjava fruits secs, llegums i els pans votius de l’oferta als difunts en els funerals, més ben coneguts com panellets, que no és més que una massa feta de patata, moniato, sucre i farina d’ametlla, aquesta tradició tant arrelada que cada any veiem com es va perdent en pro de una cultura anglosaxona que rés té a veure amb la nostra.

castanyada-2016

Per això des de fa uns anys el Casal fa un taller de panellets per grans i petits, l’organització us deixa la massa i els assistents porten els seus ingredients per decorar i un bon taper i poder enfornar-los després a casa. Els més petits gaudeixen decorant els seus panellets amb multitud de formes i colors, els adults aporten el seu granet de sorra gaudint amb els petits d’una festivitat tant familiar tot intentant que els més petits facin les formes i decoracions més ortodoxes, tot i que molts cops guanyen els més petits fent barreges bastants sorprenents.Tot això ho amenitzen amb un bon porro de moscatell, moniatos i castanyes torrades d’alguna de les parades de les castanyeres que ja veiem per les places i carrers de sants.

Amb un dilluns que imposa un pont amb dimarts festiu, el taller de panellets en guany es farà dijous 27 a les 18:00.

 

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat