Després de la Vaga del 18G construim juntes la del 9F. Tornem als carrers per revertir les retallades a l’educació pública!

El seguiment de la Vaga del 18 de gener per part dels docents dels centres públics de Sants va ser bastant minoritari, sobretot en comparació amb altres zones on alguns centres van haver d’obrir amb serveis mínims. El mateix va succeir entre les famílies i estudiants del barri, doncs a altres escoles del territori les aules d’infantil i primària van quedar pràcticament buides, i a alguns instituts van fer Vaga la meitat dels estudiants. Tot i aquestes dades cal destacar l’important suport de diferents col·lectius i organitzacions del barri, que varen participar a la concentració d’unes 1.000 persones davant del Parlament, mentre es feia el debat d’esmenes parcials de l’àrea d’educació. Es van sentir crits durant més de dues hores, contra el tancament de línies de P3 a la pública, exigint reducció de ràtios i substitucions des del primer dia, reclamant els diners públics per l’escola pública, contra les subvencions a centres de l’Opus Dei, així com també contra la privatització i en defensa de la sanitat pública.

La jornada de Vaga, convocada per CGT Ensenyament, va començar a les quarts d’onze a la plaça Sant Jaume amb una concentració d’unes 200 persones, taller de pancartes i lectura del manifest.

A les 11h va començar el recorregut d’una manifestació que, pels carrers del Born, va arribar fins al Parlament, ja a migdia es van reunir aproximadament un miler de persones, sobretot famílies, estudiants i docents, així com membres de les diverses assemblees grogues, plataformes i coordinadores per l’escola pública com les de Sants, Nou Barris, Gramenet, l’Hospitalet, Molins de Rei, Vallès Occidental i Oriental, Reus, etc. Així com diversos moviments socials, organitzacions, altres sindicats de docents (COS i CoBas) i d’estudiants (SEPC). Es va llegir el manifest i es van tirar vàries traques.

A quarts de dues membres del comitè de Vaga van interrompre la comissió parlamentària i van entregar a la consellera d’ensenyament les reivindicacions, fins a les dues.

Ja a la tarda, a les quatre, es va realitzar una assemblea oberta de treballadors i treballadores de l’ensenyament públic per plantejar la continuitat de la vaga, i es va decidir seguir amb les mobilitzacions i tornar a fer vaga el 9 de febrer.

La vaga del 18 de gener ha suposat un retorn important de la mobilització al carrer contra el desmantellament de l’educació pública. I la convocatòria de vaga del 9 de febrer ha d’ampliar aquesta reactivació de les lluites de la comunitat educativa. Les dues convocatòries estan aconseguint tornar a engegar els debats i les assemblees, i recuperar la coordinació per revertir les retallades. Enfortim la lluita de la comunitat educativa amb el suport d’altres moviments socials, i fem créixer les mobilitzacions i les vagues d’educació.

Pel sindicats convocants, “Després de la Vaga del 18G toca construim juntes la Vaga del 9F, recuperem la lluita per defensar l’educació pública de qualitat!”

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat