Barricada al barri en defensa de l’educació pública

No ha estat un matí normal, avui comença el Congrés Mundial dels Mòbils 2017, i això acostuma a tenir afectacions a la mobilitat de la ciutat, i per tant de manera especial al barri. La Gran Via com a artèria que comunica la Fira amb la ciutat amb especial volum de trànsit, amb els hotels que un cop més s’ompliran de clients per buidar-se de drets socials, tal i com denuncien les cambreres d’habitació, les anomenades Kelly’s, que avui es concentraran davant un conegut hotel de la Vila Olímpica.

sants-viu-barricada-al-barri-en-defensa-de-leducaci-pblica

Avui, desprès d’anys de conflictes laborals a les empreses de transport públic, no hi havia vaga als serveis que apropen congressistes cap a la Fira i per tant res feia pensar que la mobilitat tingues afectacions de rellevància. No obstant, Barcelona viu molts altres conflictes d’arrel social i popular, i dies com el d’avui s’aprofiten per a fer ressò de les seves demandes. Així doncs des de primera hora del dia, l’estudiantat en lluita contra les taxes abusives a les Universitats Públiques s’han mobilitzat amb un seguit d’accions directes que han col·lapsat l’hora punta de trànsit rodat de la ciutat. Talls de circulació a la Ronda Litoral, Plaça Universitat i com no, a La Gran Via al seu pas pel barri, entre Plaça Espanya i Plaça Cerdà a l’alçada de La Campana/Magòria. Uns talls fets amb pots de fum pirotècnic i pneumàtics en flames que feien visibles les columnes de fum des de bona part de la ciutat.

sants-viu-barricada-al-barri-en-defensa-de-leducaci-pblica

sants-viu-barricada-al-barri-en-defensa-de-leducaci-pblica

Les accions estan emmarcades en la dinàmica de lluita que ja fa dies va passar per la UAB, amb talls de circulació a l’AP7 i la B30  a Cerdanyola i que el dia 2 de Març es concretarà amb una Vaga estudiantil i mobilització al centre de la ciutat a les 12 del migdia.

sants-viu-barricada-al-barri-en-defensa-de-leducaci-pblica

Pots llegir la notícia original a http://www.santsviu.cat