27 i més, la Universitat pública a judici

Aquest divendres, Can Vies es posa el birret universitari i obre les portes a un cas de lluita en defensa de l’educació pública i que està comportant un judici a 27 persones amb peticions acumulades de 300 anys de presó i multes milionàries.

La jornada combinarà la part lúdica, gastronòmica i musical amb una taula rodona on participaran tres persones encausades en el cas. Però… per quin motiu demanen tant anys de presó a treballadors públics i joves estudiants?

sants-viu-27-i-ms-la-universitat-pblica-a-judici

El manifest de campanya ens recorda que els fets es remunten a l’abril de 2013, quan dues centes estudiants van entrar al rectorat de la UAB tot esperant que l’òrgan de govern fes seves les demandes del Claustre de la Comunitat Universitària, referent a la baixada de taxes i la petició de facilitats en transport públic per a les universitàries. Un cas que neix de la vicerectora d’Estudiants, Sílvia Carrasco , militant d’ICV a Sabadell. I que ha contractat un dels advocats més cars de Barcelona per a dur a terme l’acusació.

A hores d’ara el manifest ja porta més de 150 adhesions col·lectives, prop de 700 autoinculpacions personals i una quarantena d’ajuntaments han aprovats mocions de suport a les persones encausades, que posen de relleu el suport social de les persones represaliades en defensa de la Universitat Pública i la manca de fonament de l’acusació.

Pots llegir la notícia original a http://www.santsviu.cat