Agressió homofòba al barri

Ahir a mitja tarda corria per grups de watsapp i via tuiter una imatge d’una persona amb el llavi trencat i la cara ensangonada. El text que l’acompanyava deia que en Xavi havia patit una agressió homòfoba al barri de Sants.

sants-viu-agressi-homofba-al-barri

sants-viu-agressi-homofba-al-barri

sants-viu-agressi-homofba-al-barri

Des de SantsViu ens hem posat en contacte amb en Xavi per tal de saber com està, i per si ens podia explicar el seu cas. Un cop recuperat de l’agressió ens escriu per donar-nos les gràcies per l’interès i ens fa arribar el seu testimoni.

L’agressió es produeix en un lloc indeterminat del districte de Sants proper a Montjuic (que prefereix no mencionar per mantenir-lo en la intimitat). L’agressió es va produir per una sola persona i davant la mirada d’altres cinc. Aquesta agressió és de clar signe homòfob al fer-se en un context en el que eren evidents les mostres d’afecte entre dos homes i perquè es va fer al crit de “maricones de merda”, provocant la fugida de 4 persones i quedant ell sol arraconat. Li va clavar un cop a la mandíbula i altre a la cella, altres tres mes a la boca arrencant-li una dilatació d’un. Mentre era escridassat amb expressions com “Maricones fuera” i “Putos mariciones” seguien els cops.

L’única persona que no havia fugit durant l’agressió va començar a cridar per aturar-lo. Això va distreure l’agressor i va possibilitar la fugida d’en Xavi fins a plaça Espanya on va poder agafar un bus nit fins a un centre mèdic on poder curar les ferides i aturar l’hemorràgia i tenir un document mèdic amb el que fer una possible denuncia.

En Xavi ens detalla que l’agressió no ha estat obra d’un nazi, o si més no, no el va poder identificar com a tal i posa de relleu que l’homofòbia es present a la societat, en companyes de feina, veïnes, quan anem de compres, al transport públic, en actes festius i d’oci, a la sanitat i dins les famílies. Demana que la seva imatge no sigui usada per cap partit polític ni fundació privada.

Finalment desmenteix que l’agressió fos amb unes Claus, una macro pallissa o entre un grup de gent. Va ser un sol agressor. I posa de relleu que altres cops ha estat objecte d’amenaces i comentaris despectius que no ha fet públic per no donar propaganda a aquells que les fan.

En Xavi s’acomiada donant les gràcies per les mostres de suport rebudes en les darreres hores i emplaça a fer front a les agressions des dels carrers.

Pots llegir la notícia original a http://www.santsviu.cat