El barri rebutja les agressions homofobes

A l’hora assenyalada, quarts de vuit, eren poques a la plaça de Sants. Però ha estat qüestió de pocs minuts que el punt de concentració prengués color i llum. Torxes, pancarta, megàfon i octavetes, donen peu a l’inici d’una mobilització que enfila carrer de Sants amb crits de “Cap agressió sense resposta”. A l’alçada del carrer Riego trenca cap a plaça Osca, desprès d’un primer moment d’incertesa de les persones que hi feien la cervesa a les terrasses, son les clientes d’aquests bars qui aplaudeix l’arribada de la manifestació contra les agressions homofobes com la que en Xavi va patir el passat cap de setmana a Montjuïc. La lectura del manifest clou entre aplaudiments i la mobilització torna cap a carrer de Sants.

Al seu pas per districte fem un ràpid recompte, i podem assegurar que hi ha entre 380 i 400 persones, a la cua del qual i de manera discreta i sense protagonismes hi veiem consellers del districte, i alguna regidora, així com un diputat que han vingut a mostrar la seva solidaritat.

Passada la seu del Districte, la mobilització ha baixat pel carrer Hostafrancs fins a la Bordet on s’ha llegit un segon comunicat. Des d’allà Bordeta amunt fins a plaça Espanya, prop de Montjuïc on el Xavi va rebre l’agressió. Volta a la plaça i retorn cap al barri, amb lemes contra l’homofòbia, per la recuperació dels carrers i pel dret a viure la nit sense agressions. La manifestació ha tornat fins a la plaça de Sants on s’ha desconvocat.

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat