Els refugis del carrer de Casteràs

Fa pocs dies, a les obres que s’estan duent a terme al carrer de Casteràs, apareixia un refugi antiaeri. 
En molts casos aquestes troballes ens poden agafar per sorpresa. O (llegiu la frase amb ironia) ens podem creure que les constructores no en tenien constància. Un fet preocupant, ja que la llista de refugis està feta des de la Guerra Civil i tota la documentació es conserva a l’Arxiu Històric Contemporani, on afortunadament i gràcies a la gran tasca que han fet és consultable des de casa en línia.
Però és que aquest cop, a més, ho vàrem anunciar en aquest mateix espai el 16 de novembre del 2016. En tot el tram afectat per les obres de reurbanització de l’eix Sant Frederic / Casteràs /Càceres aniran apareixent refugis, com per exemple el 943, sota el carrer de Felip Casanovas i Casteràs. Plano refugi 943
Un seguit de refugis que figuren a la llista que fa anys que intento el·laborar “Tots els refugis de Sants, Hostafrancs i la Bordeta“. I de fet fa només 3 dies tornava a publicar demanant criteris i transparència per part de l’administració. 
Doncs bé, tristament m’ha arribat aquesta fotografia del moment en que han començat a enrunar-lo. 
Com a ciutadans crec que estem obligats a denunciar el que, al meu entendre, és un menyspreu per la memòria dels que van parir el feixisme. La memòria històrica s’ha de practicar al carrer, amb fets, més enllà dels símbols.

Pots llegir la notícia original a la pàgina Memòria de Sants: