Fem futur: Regeneració democràtica i un país per a tothom

De “El carrer és meu” a “La llei és meva”

urna

La frase “La calle es mia” se li atribueix al ministre de la dictadura franquista Manuel Fraga Iribarne, que durant l’etapa de la transició política de la dictadura a la democràcia va ser ministre de Governació i per deixar clar que era ell qui manava estava disposat a utilitzar la repressió contra els qui sortien al carrer a demanar democràcia. El carrer era seu. Estem parlant dels anys setanta del segle XX. Per cert que aquest polític franquista va ser fundador del partit Alianza Popular, que és l’origen de l’actual Partit Popular.

Han passat quaranta anys i aquell “El carrer és meu” s’ha transformat en “La llei és meva” i, ves per on, qui governa és el Partit Popular. Si aleshores el carrer demanava democràcia, ara el carrer demana independència. Però la llei és seva. Nosaltres tenim les urnes i la voluntat del poble que s’expressa a través seu però davant tenim un govern espanyol que controla el Tribunal Constitucional i el poder judicial. La llei és seva.

De la mateixa manera que els anys setanta el carrer era de tots, no dels hereus de la dictadura, ara la llei ha de ser també de tots. I igual per tots, rics i pobres, pels de dretes i els d’esquerres, pels blancs i negres, per homes i dones. El franquisme va morir amb la desaparició física del dictador però deixà hereus i aquests mantenen els tics, la mentalitat d’aquella època passada. El carrer era seu i la llei és seva. Policies i jutges al servei d’un partit i una ideologia. I de directors d’orquestra el Partit Popular, el de Fraga, i les seves confluències polítiques (PSOE i Ciudadanos).

Lluitem per la democràcia i la llibertat i com que volem que els carrers siguin de tots i les lleis siguin per tots i sorgides del nostre Parlament només ho veiem possible amb la creació d’una República Catalana. I la manera d’arribar-hi és la democràcia, les urnes, la voluntat popular expressada una vegada darrere l’altra (les que facin falta). És el poble qui dicta sentencia, la llei és de tots. El nostre dret a decidir no té data de caducitat i cap partit, cap govern, cap tribunal pot substituir la voluntat del poble.

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: