La compra de l’edifici de Leiva 37 per l’Ajuntament [opinió]

Com valoren la compra de l’edifici de Leiva 37 per part de l’Ajuntament de Barcelona?

Bé, una de les coses que han fet les veïnes i els veïns de Leiva 37, davant l’assetjament que estan patint, és demanar al Districte una solució habitacional. I la solució que ha trobat l’Ajuntament és acollir-se al dret al retracte.

En principi, ben vinguda sigui aquesta solució, perquè és un avís per a altres fons voltors que fins ara han tingut el camí lliure per anar buidant edificis sencers, una situació que segons recull un informe de la Directa s’està produint a tot Barcelona.

L’edifici, així, passaria de mans privades a públiques, i s’evitaria que el fons inversor expulsi el veïnat, no només fora del pis on viuen, sinó també del barri, o ja no hi ha pisos amb un lloguer assequible. I tenint en compte que hi ha famílies amb canalla que van a les escoles del barri, aquesta expulsió encara seria més greu.

Esperem, doncs, que acabi el neguit que estan patint aquestes famílies. Però no diguem blat si no està ben lligat, perquè de moment, i tal i com molt bé explica el Jaume de Leiva 37, l’operació encara no està tancada.

De tota manera, aquest seria un cas excepcional. Calen altres solucions per garantir el dret a l’habitatge, perquè l’Ajuntament no té capacitat per adquirir tots els edificis en situació similar, i molt menys al preu que s’haurà d’acabar adquirint aquest.

De moment, felicitats al veïnat de Leiva 37 per la lluita que estan portant. Des del primer moment s’estan defensant amb imaginació i alegria, i amb molta solidaritat. Saben que no són un cas aïllat, i que s’han convertit en un model a seguir per a altres casos similars. Ens donen exemple que la unió fa la força, i que resistir als barris ens enforteix.

(L’opinió de la consellera de CUP Capgirem a “Sants-Montjuïc al dia”, el programa d’informació local de Sants 3 Ràdio on es pregunta a les conselleres i els consellers del districte sobre temes d’actualitat dels nostres barris.)

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat