La Xarxa d’Intercanvi de Sants busca renovar el grup motor!

Som una entitat arrelada al barri i amb activitat des de 2008, fem 4 mercats presencials anuals a la plaça Màlaga i mantenim viu l’intercanvi per internet.

Per diverses raons (anar-se’n del  barri pels lloguers impossibles, canvis en la vida personal de les persones que formem el grup motor, etc.) volem passar el testimoni a un nou grup de persones que ho dinamitzi i ho porti per nous camins.

Amb els anys i la pràctica, hem aconseguit crear una estructura que amb poc esforç permet fer els mercats i dinamitzar la llista de distribució a través d’Internet.

Filosofia

Quan vam començar, ho vam fer ja que pensàvem (i seguim pensant), que els diners no han de guiar la nostra existència, i que el consum compulsiu ens aliena completament del que és realment la vida.

En un moment en que estava començant la crisi i a tothom li faltava diners, paradoxalment teníem un excés de coses que ja no utilitzàvem.

Així, volíem aportar el nostre granet de sorra per aconseguir un món (o almenys un barri) una mica més humà i sostenible.

Situació actual:

 • Recursos amb els que disposem
  • Formem part del Secretariat d’Entitats (sense CIF).

El Secretariat ens facilita taules i cadires de Cotxeres de manera gratuïta per a la realització de mercats (de manera excepcional per les característiques de la nostra entitat, és un intercanvi). Tenim els mateixos drets que qualsevol altra entitat pertinent al Secretariat (dret de vot, fotocòpies, …)

 • Llista de distribució per internet amb uns 300 membres, que funciona sense gaire intervenció de part del grup motor.
 • Blog
 • Els mercats, que actualment organitzem de forma trimestral, tenen bona afluència de persones.

 

 • Debilitats
  • Als mercats presencials trimestrals, ens costa arribar a noves persones, és a dir, sempre som els mateixos i la dinàmica és molt predicible, sense que hi hagin novetats.

Tenint en compte que sempre és un plaer retrobar-nos els/les paradistes a la plaça Màlaga.

 • En els anys recents, han aparegut alternatives als mercats d’intercanvi per als objectes de segona mà tant presencialment com on-line, pagant, que fa que la qualitat i diversitat d’objectes que la gent porta per a intercanviar hagi disminuït.
 • Així mateix, s’ha intentat fer arribar als mercats a persones que facin objectes a mà o de manera artesana, però hem tingut poc èxit.
 • La llista d’intercanvi per internet ha perdut molta activitat en els darrers temps.

Què busquem?

Busquem persones amb empenta i ganes que es vulguin fer càrrec del projecte i que hi aportin noves idees comptant amb el nostre acompanyament.

intercanvisants@gmail.com

Pots llegir la notícia original a la pàgina web de la Xarxa d'Intercanvi: