Conferència Miquel Puig

Conferència de Miquel Puig a Cotxeres el dia 27 d’abril de 2017

El passat 27 d’abril l’economista Miquel Puig Raposo, economista, amb una àmplia trajectòria professional i autor de diversos llibres (destacaríem “Com Austria i Dinamarca” o  “Un bon país no és un país low cost”),   va donar la conferència “Per una república econòmicament viable” al  Centre Cívic de Cotxeres de Sants.

Ara voldríem recordar la gravació en vídeo d’aquell acte. Ara que som a la recta final del procés que estem enfrontant el repàs dels arguments econòmics a favor de la independència i de les oportunitats que ens oferirà disposar d’un estat propi per a millorar el nostre benestar, segur que recordar aquell acte ens donarà idees o ens recordarà els motius pels quals la independència no és només una qüestió de dignitat sinó també necessària per a assegurar el nostre benestar i prosperitat.

Podem destacar alguns fragments:

“Mitja Europa està preocupada perquè Alemanya té massa superàvit…. Alemanya té en aquest moment un superàvit de 2.000 € per habitant …. nosaltres estem tenint  un superàvit de 3.600 € per habitant”

“seria viable l’estat català? …  els catalans estan pagant uns 50.000 milions d’euros … fent números grossos l’estat necessitarà  … 46.700 … vol dir que ens sobren 3.300 milions … a la Eurozona només hi ha quatre països que tinguin superàvit ”

“Els països endeutats, i Espanya és un país endeutat, no són lliures, depenen dels seus creditors.”

“Catalunya que es va industrialitzar per al mercat espanyol avui en dia la seva dependència del mercat espanyol és bastant relativa.”

 

 

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: