SÍ! Cobrarem les pensions

Pensions cartell 27-S-001Quan Catalunya esdevingui República, es cobraran les Pensions.
Els ponents han exposat amb tota mena de detall que les perspectives econòmiques són molt positives pel creixement que s’està experimentant (el PIB és d’un 3%) i per tenir un dèficit fiscal força baix. Aquest factor positiu és una de les raons per les quals asseguren que no només pagaran sinó que en poc temps es milloraran les pensions.

S’ha explicat el funcionament del sistema de pensions que es basa pel principi de repartiment, o sigui, les cotitzacions dels treballadors en actiu financen les prestacions existents en aquest moment. Aquest principi és podrà garantir a partir del moment que la Seguretat Social Catalana pugui recaptar les contribucions. També s’ha dir que, mentre no es normalitzi la captació en la Catalunya independent, l’Estat espanyol serà l’organisme que, per obligació, haurà de pagar les pensions.

També s’ha posat en valor la voluntat política de garantir que l’impacte legislatiu sigui per afavorir i millorar el benestar de tothom però especialment de les persones que es troben en una situació menys afavorida. En aquest punt s’ha fet referencia a les dificultats que el Govern espanyol ha posat per poder gestionar un model de benestar més avançat que el d’Espanya.

Finalment s’ha parlat del balanç i sostenibilitat de les pensions. Les pensions les cobra un 23% de la població catalana. Perquè aquest percentatge sigui sostenible cal que siguem sobirans de les nostres pensions i, per aconseguir que no perden poder adquisitiu, es proposa tenir un contracte social que tingui per finalitat garantir unes pensions dignes que es van revaloritzant d’acord al nivell de cost de vida.

photo_2017-09-27_19-16-19_B

 photo_2017-09-27_19-16-19 (2)

 

Àlbum de fotosPensions garantides i millorades – 27 de setembre de 2017

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: