Tothom amb el referèndum per democràcia

Prenem partit?

Moltes persones ja ho han fet veient la situació política que estem vivint aquests dies. Les accions del govern del senyor Rajoy fan pensar, i preocupen força, pel fet que està en joc alguna cosa més que el referèndum. Està en joc la pèrdua de llibertats i de drets fonamentals que tant esforços han costat a generacions passades i que de produir-se, quina mena de país deixarem als nostres fills i nets?

Per fer front als fets dels darrers dies, han aparegut vàries iniciatives que volem donar a conèixer i que, des de la nostra òptica sobiranista, mereixen un agraïment per la seva presa de compromís:

Decidim cultura, és el títol del manifest que han signat més de 3000 escriptors, artistes i músics que aposten per l’1 d’octubre. En un acte davant de 800 persones del món de la cultura, han reivindicat que la cultura sigui “el nervi i la sang de la República” i han fet crides a favor d’anar a votar l’1 d’octubre. Els manifest ha estat llegit en diverses llengües (castellà, aranès, anglès, francès, alemany i italià) per afavorir que el seu missatge vagi més enllà del nostre país. Manifest: http://www.decidimcultura.cat/

Impressors per la democràcia, és un col·lectiu d’empreses d’impressores i de copisteria que s’han responsabilitzat del milió de paperetes que es van repartir ahir a Barcelona durant la “Marató per la Democràcia”. Aquest col·lectiu és l’autor del manifest que han publicat al web https://impressorsdemocracia.com/, manifest que acaba dient “la democràcia és invencible. Som-hi!”

Cecs per la independència, “Nosaltres, persones amb discapacitat  o persones estretament vinculades al sector de la diversitat funcional, defensem la creació d’una nova República catalana perquè l’emancipació de la nostra nació representarà una oportunitat per a avançar amb fermesa cap a una societat plenament inclusiva”; amb aquestes paraules comença el manifest (http://blogscat.com/a/cecsdiemsi).

Patronals pel dret a decidir, ho han fet adherint-se al manifest del Far, nom que li ve per haver estat signat al Far de Sant Sebastià de Llafranc el 2014 per 13 cambres de comerç; reafirmat el 2015 per una trentena d’entitats empresarials i avui dia ja són 46 les cambres de comerç, patronals i entitats empresarials de Catalunya que s’hi han adherit. Amb aquest manifest (http://www.manifestdelfar.cat/) es referma el suport incondicional al referèndum de l’1 d’octubre, el compromís de respectar la decisió que prengui el poble de Catalunya i la voluntat de continuar contribuint en el progrés i el benestar dels ciutadans.

 

Anirem incorporant d’altres manifestos i declaracions públiques que ens puguin arribar.

 

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: