Stop Mare Mortum va al Tribunal Suprem

Per primer cop es porta davant la justícia un Estat a nivell europeu per incomplir amb les quotes d’admissió de refugiats. De les 4288 persones que havia d’acollir, sols han estat 1257 és a dir, no ha arribat a donar asil a un 70% de les persones que podrien haver gaudit d’aquest compromís.

No sabem si és falta de solidaritat, un excés d’insensibilitat, una economia precària… Però segur que ha estat una falta de voluntat política i d’interès per contribuir a resoldre un problema social molt greu que obliga a les persones refugiades a viure en “condicions inhumanes, amb desabastiment alimentari i falta d’infraestructura sanitària”(1) i en unes situacions reconegudes d’explotació sexual a menors i matrimonis forçats per tal de sortir de la misèria.
El pitjor de tot és que Catalunya sí que estava disposada a acollir-ne i, un cop més, l’Estat espanyol ho ha negat.

El recurs contenciós administratiu contra el Govern espanyol es justifica pel flagrant incompliment del seu compromís amb el programa de reubicació de persones en cerca de refugi a Grècia i Itàlia. Òbviament, el recurs pretén que el Suprem ordeni el compliment immediat de la reubicació d’aquestes persones a Espanya.

Més informació a la web: Stop Mare Mortum
(1) Denunciat per ACNUR i l’enviat especial de Nacions Unides a Grècia

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: