La democràcia segons Felip VI

Sobre el discurs del mocarca (03.10.2017)


A los ciudadanos de Cataluña –a todos− quiero reiterarles que desde hace décadas vivimos en un Estado democrático que ofrece las vías constitucionales para que cualquier persona pueda defender sus ideas dentro del respeto a la ley. Porque, como todos sabemos, sin ese respeto no hay convivencia democrática posible en paz y libertad, ni en Cataluña, ni en el resto de España, ni en ningún lugar del mundo. En la España constitucional y democrática, saben bien que tienen un espacio de concordia y de encuentro con todos sus conciudadanos.

 

Que el monarca afirmi que sense respecte (a la llei) no hi ha convivència democràtica possible en pau i llibertat, vol dir dues coses:

– O bé diumenge es va dedicar a mirar vídeos gravats de documentals o alguna pel·lícula i no va veure cap imatge del que passava a una part del que ell considera que és de la corona espanyola,

– o bé és que està completament d’acord amb l’actuació del Govern espanyol de reprimir tot el sentiment i cultura catalana i que li és igual si s’envien anti-avalots a fustigar persones que l’únic que feien era fer cua tranquil·lament davant d’un col·legi electoral.

 

Diumenge a Catalunya no hi havia ni un sol acte que no respectés la norma de convivència a la qual ha fet referència el rei. Fer cues no és cap delicte. Expressar una opinió i/o voluntat de manera pacífica depositant un paper en una urna no és delicte.

Ara bé, sembla que tampoc és delicte fomentar l’odi amb informacions totalment falses com fan alguns mitjans de comunicació. Tampoc és delicte veure que els cossos de seguretat actuen contundent i amb ràbia contra persones que no oposaven cap resistència. Tampoc és delicte que aquests cossos vulguin sortir al carrer per carregar contra les persones que els escridassen per les actuacions fetes l’1 d’octubre. Tampoc és delicte que ministres esbombin mentides i facin creure a la resta de la societat espanyola que el culpable és el senyor Puigdemont com si fos un dimoni insolidari.

 

Si una cosa ha demostrat la ciutadania catalana durant aquests darrers anys és que vol viure en “paz y libertat” (en paraules literals del monarca). Però que perquè això sigui possible, ell com a cap de l’Estat, també a de vetllar per la defensa de les minories del que considera que és el seu territori en tots els aspectes: llengua, cultura, educació, sanitat, etc. I més tenint en compta que Catalunya representa un 3,5% del PIB que és un percentatge molt important en relació al general espanyol (el 2016 era el 4t darrera de Balears amb 3,8%, Madrid amb 3,7% i Canàries amb també un 3,5%).

 

Podem entendre que està preocupat perquè ens independitzem però, ha fet alguna cosa per impedir-ho? Durant tots aquests anys, on mirava?

 

El diumenge 1 i dimarts 3 d’octubre, la ciutadania ha demostrat al món sencer que és capaç de conviure malgrat que, com és obvi, té diferents pensaments, diverses posicions ideològiques i infinitat d’interessos socials prou diferents però, tot i això, ha demostrat que és capaç de saber respectar-se i de conviure dins d’aquesta enorme diversitat que ens enriqueix i ens fa créixer.

 

Acabem també aquestes paraules dient que Catalunya el que vol és viure amb harmonia i convivència amb tots els pobles del món, inclús el poble espanyol,, que valora la llibertat d’expressió i que si ha arribat on ha arribat és per:

  • No se sentit estimada per part del Govern espanyol i menys encara després de rebre un tracte discriminatori en relació a la resta de les comunitats autònomes.
  • Pel que fa la monarquia, tampoc s’ha vist un interès per la situació viscuda. En tot el discurs no fa cap referència al tracte que alguns ciutadans van rebre per part de les forces policials (dites aquí forces d’ocupació).

 

Per raons com aquestes són les que fan que pacíficament i democràticament expressem el nostre desig de tenir un Estat propi i poder gestionar els nostres recursos amb la solidaritat que abastament hem demostrat que tenim durant tantíssims anys.

 sants-montjuic-per-la-independencia-adeacuteu-borboacute-photo20171003230158-la-democrcia-segons-felip-vi

 

 

 

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: