Comunicat davant la repressió de l’estat

Poder popular, mobilització i resistència contra la repressió de l’estat

L’actualitat que es viu a Catalunya no permet mantenir-se en cap mena d’equidistància. La maquinària repressiva de l’estat espanyol fa temps que està treballant, arribant aquests últims dies a una situació gravíssima en la vulneració de drets i llibertats.

Una repressió, que tampoc ens pot fer oblidar la que hem patit per part del Govern de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra en la nostra pròpia pell, de tants detinguts i condemnats per defensar i lluitar pels drets socials i la llibertat. Des dels 8 condemnats per l’«Aturem el Parlament» als muntatges de Pandora 1 i 2, passant per l’efecte Can Vies, les vagues generals i molts d’altres. Tampoc podem obviar les altres situacions repressives que s’han viscut en altres parts de l’Estat Espanyol.

Ens trobem davant d’un estat que està mobilitzant tot el seu poder: policial, judicial, mediàtic i econòmic. I alhora, propicia a esclafar l’anhel d’independència, llibertat i d’acabar amb el règim del 78, d’una gran part del poble. La maniobra de l’estat a més, ve acompanyada de la promoció i protecció de l’ascens del feixisme, que es presenta com a garant de la tan proclamada unitat d’Espanya tot emparant la impunitat de grups ultres.

Amb la voluntat d’imposar un estat autoritari i governar Catalunya com una colònia, pretenen nomenar a dit aquells encarregats d’imposar al poble les seves decisions. Sota la unitat de l’Espanya casposa i feixista també se serveixen per atiar l’odi de la resta de l’estat.

El poder de l’estat sempre ha imposat la seva veu als mitjans i fins i tot, al sistema educatiu. Actualment però, amb la intervenció directa que el govern espanyol vol fer, suposaria un perill per la vulneració de tot dret d’expressió i associació que suposaria un terrible precedent que no podem permetre.

Ara més que mai doncs, és al carrer on hem de seguir lluitant. L’organització entre iguals, entre veïnes, treballadores i companyes ha esdevingut la clau per resistir a la repressió i poder executar la voluntat popular. Sense seguidisme de partits i entitats, l’organització a través d’espais de base va permetre mantenir les escoles obertes, fer front als atacs policials i aturar l’economia del país durant la vaga general del 3 d’octubre.

Per tant, entenem que el conflicte actual ha de ser un espai per seguir construint poder popular des dels barris i pobles. Hem de seguir lluitant per una societat on es reverteixin les injustícies socials. El capitalisme segueix demostrant que és l’enemic del poble i que només un altre model econòmic i social pot ser vàlid per a una vida i un país digne. Seguirem lluitant perquè no se segueixin produint desnonaments a la Barcelona del «canvi» i no es vengui la ciutat a inversors, sinó que sigui de les veïnes.

Per la llibertat dels pobles i el poder popular!

Sempre contra la repressió de l’estat i solidaris amb qui la pateix!

La lluita és l’únic camí i ens dóna allò que el poder ens pren!

Els carrers seran sempre nostres!

Pots llegir la notícia original a la pàgina web de Can Vies: