Llibertat Jordis. Concentració del llaç de llum

Aquest dijous passat feia un mes que el Jordi Cuixart i el Jordi Sànchez van entrar a la presó preventiva per una causa injustament atribuïda i que ningú entén.

A la plaça de Sant Jaume s’han realitzat dos actes:

  • A les 19,30h la concentració pròpiament dita davant de l’Ajuntament
  • A les 20,30h la realització d’un llaç de llum com a símbol del reclam que es fa a favor de la llibertat dels Jordis

Us oferim una imatge del manifest que s’ha llegit,i una imatge del llaç de llum realitzat i l’enllaç al vídeo editat per Carles Grau Sivera.

·

MANIFEST PER SER LLEGIT AQUEST VESPRE, AL CAP D’UN MES DE L’EMPRESONAMENT DE JORDI SÀNCHEZ I JORDI CUIXART

Un mes sense els Jordis, un mes que hem perdut llibertat.

Ja fa un mes que els Jordis estan privats de llibertat. Són dies de tristor, allunyats de les persones que estimen. Són dies de constants mobilitzacions, per mostrar-los el nostre suport, a ells i a tots els nostres presos polítics.

L’Estat espanyol s’ha mostrat tal com és: un règim autoritari ancorat en un passat ranci i decadent, amb una administració de justícia sense garanties, fonamentat en uns partits polítics, PP, PSOE/PSC i C’s, que no aporten solucions reals perquè formen part del problema en sí mateix.

Exigim recuperar la qualitat democràtica, a hores d’ara inexistent, i que els Jordis, el vicepresident i els consellers del legítim Govern de Catalunya siguin alliberats! Exigim el respecte a la plena llibertat de debat en el Parlament i que es deixi de perseguir la presidenta i la Mesa. Exigim que pugui tornar el Govern a l’exili, que és el que vam votar per fer el que va fer. Exigim que la voluntat de la majoria de la ciutadania de Catalunya sigui escoltada i respectada. Exigim que s’aturi la repressió, policial i judicial. Exigim que se’n vagin els policies que han enviat de Madrid a agredir gent indefensa i els mandarins que han enviat a destruir la Generalitat. Exigim el nostre dret a governar-nos lliurement a partir de la mateixa nit del 21 de desembre.

Som un poble pacífic, democràticament madur i tossudament alçat per fer valer la voluntat de la majoria. Som demòcrates i mai deixarem de perseguir el nostre més anhelat i preuat objectiu, la llibertat i la República Catalana. Som un poble determinat a guanyar i avançar decididament cap a la creació d’un Estat integrador, inclusiu i obert al món.

Exigim a l’Estat espanyol, a Europa i al món l’immediat alliberament dels qui han estat empresonats per les seves idees i per defensar la independència de Catalunya, d’acord amb el mandat de la majoria parlamentària.

Llibertat als presos polítics i llibertat als Jordis!


·

Llaç llum


·

·
CGS

 

Vídeo de 16 segons de la formació del llaç de llum piulat per Carles Grau Sivera

 

 

 

·

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: