“La CUP antisistema” a La Inexplicable

Una de les conseqüències dels cicles electorals, és la producció de llibres sobre candidates, partits, tendències, biografies i un seguit d’iniciatives sovint patrocinades per les fundacions dels partits, una eina més de propaganda.

Una de les conseqüències d’obrir noves llibreries al barri, és que a més a més vulguin vendre llibres. I quina és la millor manera de vendre llibres? doncs apropant l’autor del llibre de torn al seu públic potencial.

Ara, coincideixen en l’espai temps el cicle electoral amb el naixement d’una nova llibreria. Per tant, terreny adobat per a fructificar iniciatives com la presentació del segon llibre del Gerard de Josep, periodista i filòleg, que a petició de l’editorial es va encarregar d’escriure “La CUP, el poder de ser antisistema” 

La cita, el dimarts 5, dia complicat, previ a un pont que tendeix a aqüeducte i malgrat els tòpics que coincideix amb un partit del Barça. No obstant son una vintena les persones que s’acosten a la llibreria a escoltar en Gerard, i la Maria Rovira -regidora de la CUP de Barcelona, convidada per a l’ocasió-.

En Gerard va explicar la diferència del seu primer llibre sobre Syriza, i el de la CUP. No plantejat de manera cronològica, sinó de manera fragmentària per explicar temes i episodis clau. Un llibre que havia de dir-se inicialment ‘La CUP. Porta a porta’, i on explicar la proximitat amb la qual treballa la CUP i de l’altra per fer referència a la idea d’obrir portes als diferents temes que expliquen la CUP.  La corrupció a partir de l’exemple de Reus amb el cas Innova; l’actuació política de proximitat a partir de l’exemple de Viladamat, un poble de 400 habitants que va ser la primera majoria absoluta de la CUP; la importància de les consultes per la independència que van començar el 2009 a Arenys de Munt, a partir d’una conversa amb el regidor que va impulsar la primera; son moltes les veus autoritzades de la formació de l’esquerra independentista consultades per a construir aquest breu llibre de 132 pàgines.

D’altra banda, la regidora Rovira, va respondre preguntes del públic, partint de les explicacions prèvies. Ja siguin del punt de vista feminista de la candidatura i l’immens recorregut que queda per fer, tant dins dels espais polititzats com dins les institucions, on cada petit avenç és una victòria i on encara estem a anys llum d’igualtat real. Respostes sobre la imprescindible existència de moviment popular organitzat per sobrepassar la institució, encara que aquesta estigui governada per la pròpia CUP, i finalment deixar clares algunes de les diferències amb el projecte dels Comuns i la CUP, un model de gestió de les misèries contraposat a l’enderroc de les institucions de la gestió de les misèries.

L’acte va ser presentat i conduit per Irene Jaume, cooperativista i llibretera del barri a La Ciutat Invisible, projecte que ha ajudat a impulsar La Inexplicable.

 

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat