La Vaga feminista mobilitza el barri

Amb el Sol encara treien-se les lleganyes, grups de dones caminen pel barri camí de Can Batlló. a les seves portes una vuitantena fan caliu. A les 7 del matí era el moment triat per les comissions de vaga feminista de la ciutat per fer talls de trànsit en les principals vies de comunicació. Al barri, això vol dir, tallar la Gran Via a l’alçada de la Campana. Un tall que ha anat sumant gent fins a superar el centenar de dones que han mantingut el tall de trànsit fins a les 8:30 del matí. Una acció que ha estat amenaçada per l’actuació dels Mossos d’Esquadra.

La finalització del tall però, era l’inici d’una manifestació barrial que sortint de la plaça de Sants, ha agafat carrer de Sants, pujant per Olzinelles fins a l’escola Maristes, d’allà ha pujat pel carrer Galileu, i l’Escola Barrufet i el CAP del Vapor Vell, seguint per Joan Güell fins al parc de Can Mantega, al seu pas han anat parant a botigues informant de la vaga. L’esglèsia de Sant Joan Maria Vianney ha estat també objecte de denúncia per part de les manifestants. D’allà s’ha tornat a Plaça de Sants on s’hi havia organitzat un esmorzar popular.

Amb l’aturada a plaça de Sants, també s’hi ha fet un taller de pancartes i cartells en defensa de la Vaga. Ha estat amb aquest material que el piquet s’ha tornat a mobilitzar per les botigues, escoles i sectors feminitzats del barri, en aquests moments el grup inicial d’un centenar s’havia multiplicat exponencialment, arribant a superar les 800 persones a l’arribar a plaça Espanya.

A plaça Espanya s’han viscut moments de tensió, doncs un grup de dones que havia entrat a l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) a penjar una pancarta a la façana han estat retingudes il·legalment per part d’algun treballador del centre, tancant les portes amb elles dins, mentre avisaven els mossos. Alhora que arrencaven la pancarta penjada per les feministes. Un cop les activistes han pogut sortir, s’ha fet lectura d’un manifest i s’ha continuat la mobilització fins a Can Batlló per la Gran Via. Allà, la Vaga Feminista es reagrupa, i agafa forces per les mobilitzacions de la tarda mentre gaudeixen del dinar organitzat pel comitè de vaga.

[Seguirem actualitzant!]

 

Pots llegir la notícia original a //www.santsviu.cat