Obsolescència programada. Dóna una nova vida als teus objectes

🛒 La branca de #consum #responsable de La Lleialtat Santsenca, organitza una jornada dedicada a l’#obsolescència #programada amb un taller de reparació d’objectes domèstics 📻; la projecció del film ‘compra, llença, compra’🎬; i una xerrada amb Benito Muros, inventor de bombetes reparable💡
Programa d’activitats:
17h #Taller pràctic de #reparació d’#objectes #domèstics. Porta els teus objectes de casa per reparar-los i allarga’ls-hi la vida! Inscripció prèvia a inscripcio@llleialtat.cat (termini 17/04). Per Solidança Treball EI, S.L

19h #Documental “compra, llença, compra”, la història secreta de l’obsolescència programada’

20.15h #Xerrada amb Benito Muros, creador de #bombetes #reparables i president de la Fenissorg, que agrupa empreses ‘sense obsolescència’. Amb la participació de la #cooperativa TATLab, que presentarà una làmpada ecoeficient.

🗓 Dijous 19 d’abril
🕕 17.00h-21.30h
📍 La Lleialtat Santsenca, #Olzinelles31 #Sants
🛒 Totes les activitats són gratuïtes

🛠 Què és l’obsolescència programada?
L’obsolescència programada és la #reducció premeditada de la #vida #útil d’un #objecte per part del seu #fabricant amb l’objectiu que aquest quedi #inservible i n’haguem de #comprar un de #nou en el seu lloc.

Un dels casos més famosos d’obsolescència programada és el de la #bombeta #incandescent. La bombeta fabricada amb la primera patent ha estat en funcionament continu des del 1901, però la indústria monopolista, per protegir els seus interessos, ha imposat el model de ‘comprar, llençar i comprar’ que segueix en mans d’un parell o tres empreses a nivell mundial.

Pots consultar la notícia original aquí: