Identificacions, detencions i imputacions. Repressió continuada a l’independentisme de base

D’ençà de l’1 d’octubre podem veure la mutació que esta patint la repressió, no en el fons, sinó en l’estètica. Centenars de persones estan essent investigades, denunciades i perseguides per les seves idees i la seva lluita. Lluny de les grans operacions policials que tan mala imatge ha donat a l’estat espanyol fora de les seves fronteres, la repressió es fa més burocràtica, silenciada i normalitzada. Per intentar fer-la més visible algunes de les persones represaliades estan desobeint les citacions policials i judicials per haver de forçar la seva detenció i fer visible la falta de llibertats.

A Sants són vuit les persones que estan imputades per la vaga general del 8 de Novembre, totes elles pel tall de les vies de l’AVE. Malgrat que va ser una acció multitudinària, aquestes persones van ser identificades durant aquella acció i sobre elles es posa el focus repressiu. Cinc d’aquestes imputades van desobeir la citació per anar a declarar al jutjat i van ser detingudes el dimecres 16 de maig. Totes elles investigades per un delicte de desordre públics amb agreujant de tall ferroviari, delicte que podria comportar d’1 a 5 anys de presó.

8 persones imputades pel tall de les vies de l’AVE acusades de delictes de desordres amb penes de 1 a 5 anys de presó. 5 d’elles van desobeir la citació judicial i van ser detingudes el 16 de maig

Les imputades han creat un grup de suport que s’està fent càrrec de la seva defensa i treballant conjuntament amb el col·lectiu Alerta Solidària, participant de la campanya dels CDR’s Decidim Ser, que pretén denunciar la repressió, la criminalització i fer república. En definitiva, trencar amb el discurs de la por que intenta generar aquesta repressió que s’executa des de l’estat, però també amb la criminalització dels mitjans de comunicació.