‘Cicatrius de paper’. Teatre improvisat i fotografia familiar

Divendres 29 de juny, 20h. Entrades 5 €

La Casa de la Impro i l’arxivera Susanna Muriel presenten l’obra Cicatrius de paper, una síntesi entre l‘arqueologia fotogràfica familiar i la improvisació teatral que té com a origen l’estudi de més de 100 arxius fotogràfics familiars. Una cruïlla artística on les fotografies són el punt de partida per la creació d’històries i personatges.

L’estat malmès de les fotografies familiars, el seu contingut visual i l‘estudi del llenguatge de les degradacions i manipulacions, porten als improvisadors a crear històries teatralitzades i a interpretar unes imatges que estan en la memòria col·lectiva de moltes famílies.

Qui van ser les persones que apareixen a les fotos? Quins vincles tenien? Per què una imatge apareix foradada? Per què algunes estan trencades? Qui ha desaparegut del retrat i per què? Per què s‘han acolorit les imatges?

Cicatrius de paper és un espectacle que parla dels usos de la fotografia familiar, del pas del temps, de la memòria col.lectiva i de la manipulació que fem del record.

🗓 Divendres 29 de juny, 20h
📍 La Lleialtat Santsenca, Olzinelles 31, Barcelona
🛒 Entrades: 5€. Reserva prèvia a reserves@lleialtat.cat o al 93 706 52 54
💡 Aforament limitat

L’activitat forma part del Cap de Setmana d’Impro que té lloc a la Lleialtat divendres 29 i dissabte 30 de juny. Entrades per a 1 espectacle: 5€. Abonament pels dos espectacles: 8€.

Sobre la fotografia familiar:

El projecte Cicatrius de Paper és una iniciativa de l’arxivera fotogràfica Susanna Muriel que investiga el llenguatge del deteriorament de la fotografia familiar. La fotografia familiar neix per ser consumida, utilitzada i manipulada; per aquest motiu, sovint podem recuperar la informació sobre quin va ser l’ús de les imatges a partir del seu deteriorament, les seves marques, les seves cicatrius. Existeix una codificació en aquest desgast de la fotografia familiar, que actua recordant quins van ser els motius d’aquella manipulació, així com el context en el qual es va originar.

Sobre La Casa de la Impro:

La Casa de la Impro és un col.lectiu dedicat al desenvolupament i promoció de la impro a Barcelona a través de cursos, estrenes i espectacles.

Pots consultar la notícia original aquí: