L’ANC ens consulta sobre les primàries

Quin posicionament cal prendre?

El Secretariat Nacional es va reunir extraordinàriament l’1 de juliol a Barcelona per debatre el posicionament de l’entitat davant les eleccions municipals de 2019. Durant la sessió, es va aprovar potenciar i/o impulsar primàries obertes, a les principals ciutats del país, amb l’objectiu de construir llistes unitàries republicanes per a les eleccions municipals del 2019, en funció de la idoneïtat tenint en compte la idiosincràsia de cada municipi.
Aquestes primàries haurien de conformar una llista republicana unitària als municipis de més de 25.000 habitants i garantir l’elecció d’una alcaldia independentista.
Aquesta llista s’obriria a candidats de la societat civil i de partits. L’ANC considera que aquesta llista podria afavorir la unitat d’acció, sense dividir i promouria el valor republicà de participació i accés a la política municipal, imprescindible en un moment excepcional.

Per aquest motiu, el SN vol que els socis ratifiquin o no aquesta decisió.

Calendari previst:

  • De l’11 al 21 de juliol, campanya informativa i tramesa de l’argumentari a tots els socis.
    Es faran sessions informatives amb la participació d’algun Secretari Nacional (caldrà estar atents a les convocatòries).
  • Del 22 al 25 de juliol, període de consulta per ratificar o no l’acord pres pel SN.

 

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: