Resultat de la consulta sobre les primàries

Del 22 al 25 de juliol s’ha realitzat la consulta interna sobre si cal impulsar eleccions primàries obertes a les principals ciutats de la República Catalana de cara a les Municipals de l’any vinent.

La pregunta era:
Ratifiqueu el posicionament adoptat pel Secretariat Nacional, respecte de les Eleccions Municipals 2019, en el sentit de potenciar i/o impulsar unes primàries obertes a la ciutadania i als representants de partits polítics, per conformar candidatures unitàries independentistes amb l’objectiu d’assolir alcaldies republicanes en el màxim nombre de municipis?

El implicava estar d’acord amb l’estratègia nacional independentment del municipi on voteu, és a dir que estàveu d’acord amb què l’ANC impulsi o contribueixi a l’organització d’unes primàries obertes a candidats de partits i societat civil per formar una llista unitària independentista.

El NO volia dir que no estàveu d’acord amb l’estratègia nacional proposada. Això implica que l’ANC no havia de fixar cap estratègia nacional ni recomanacions per a les assemblees territorials.

El resultat de la consulta ha estat:

Participació haguda 28,53%
A favor del SÍ 9.924 87,8%
A favor del NO 1.380 12,2%

Així doncs, el compromís que adoptar l’ANC en relació a les eleccions municipals del 2019 és:

Amb aquest aval dels socis, l’ANC començarà a partir de dijous mateix una ronda de consultes amb els partits i les entitats del sobiranisme. L’objectiu d’aquesta ronda serà conèixer de primera mà la situació d’aquelles entitats i partits ja han iniciat o proposat un sistema de primàries i sondejar també les organitzacions que de moment se’n mantenen al marge o a l’expectativa. L’esperit de l’ANC, en tot cas, serà sempre de col·laborar i ajudar a l’objectiu comú de construir les llistes més sòlides per poder guanyar les municipals.

A més, el secretariat de l’ANC també entrarà en un diàleg amb les assemblees territorials de tot el país, que són les que coneixen de primera mà la situació de cada municipi.

Els acords o resultats d’aquestes converses s’anunciaran públicament ben aviat, amb la intenció d’afavorir un procés el més ràpid possible.

Pots llegir la notícia original a la pàgina de Sants Montjuïc per la Independència: